Mainos

Video: Ruotsalaisstrippari hyppäsi keskelle härkätaistelua auttaakseen härkää

Hyppäisitkö keskelle härkätaisteluareenaa kesken käynnissä olevan taistelun? Ruotsalainen eläinaktivisti ja aikuisviihdetähti Amina Axelsson teki näin Malagassa auttaakseen ahdingossa olevaa härkää. Tapaus tallentui myös videolle.

Videolta näkyy, kuinka Axelsson hyppäsi taistelurinkiin aidan yli, samaan aikaan kun matadorit olivat ahdistaneet härän aidan viereen.

Axelsson marssi kohti taistelijoita ja ehti heiluttaa näille ”Lopettakaa härkätaistelut”-kylttiä ennen kuin yksi matadoreista poisti hänet paikalta.

– Tämä oli symbolinen ele, jonka tarkoitus oli näyttää että härkä on ajatuksissamme, Axelsson kertoi The Localille puhelinhaastattelussa.

– Minkään eläimen ei pitäisi joutua kestämään tuskallista ja turhaa kuolemaa yleisön viihteeksi.

Marbellassa aviomiehensä kanssa asuva 41-vuotias Axelsson kertoo Twitterissä työskentelevänsä stripparina ja aikuisviihteen parissa. Nainen on myös aktiivinen eläinoikeusjärjestö PETA:n jäsen.

Aiemmin Axelsson on riisuuntunut myös Petan tempauksissa, kuten Pamplonassa järjestetyssä härkätaisteluprotestissa. Tällä kertaa hän päätti kuitenkin pitää vaatteet yllään.

Areenalle hyppäämistä hän myönsi jännittäneensä.

– Se hermostutti minua... mutta enemmän poliisin kuin härän takia.

Axelsson kertoo vastustavansa voimakkaasti härkätaisteluita. Hän huomautti, että areena oli likipitäin tyhjä yleisöstä taistelun aikana ja ettei härkätaistelu ole enää niin suosittua kuin se oli ennen.

– Espanjan pitäisi kieltää härkätaistelut. Ne ovat jo kielletty Kataloniassa ja 80 prosenttia ihmisistä vastustaa niitä, Axelsson totesi The Localille.

Axelsson pidätettiin protestinsa takia, mutta naisen mukaan pidätyksen tehnyt poliisi oli ”fantastinen”.

– Myös hän vastusti härkätaistelua, hän oli todellakin puolellani.

Poliisin sympatiasta huolimatta Axelssonia uhkaa sakko protestistaan.

– He voivat nostaa minua vastaan syytteet tai antaa sakot, siitä vaan. Aion silti seistä sen takana mihin uskon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.