Järkyttävä video julki härkäjuhlista Espanjassa: Eläin juoksee ihmismassaa karkuun palavat "soihdut" sarvissaan – pormestari puolustaa tapausta

Espanjan Vila-realissa järjestettiin lauantaina härkäjuhlat niiden kyseenalaisuudesta ja koronasta huolimatta. Yllä oleva raju video voi järkyttää joitain katsojia. 

Eläinoikeusjärjestöt ovat kuvailleet niin sanottuja härkäjuhlia nykyaikaan sopimattomaksi eläimen kiduttamiseksi. Anima Naturalist -järjestö julkaisi ylhäällä olevan videon, joka on kuvattu lauantaina.

Järkyttävällä videolla näkyy, kuinka ruskea härkä yrittää tempoa itseään vapaaksi köyden päästä. Ihmisjoukko kuitenkin ympäröi eläimen ja kiinnittää sen sarviin materiaalia, joka sytytetään myöhemmin tuleen. Tämän jälkeen eläin juoksee paniikissa ihmisiä karkuun.

Anima Naturalist -eläinoikeusjärjestö järjesti lauantaina mielenosoituksen, jossa se vaati vastaavanlaisten tapahtumien lopettamista.

Pormestari puolustelee tapahtumia

Uutistoimisto Reutersin mukaan kaupungin pormestari Jose Benlloch on puolustanut paikalliselle medialle tapahtumien järjestämistä. Hänen mukaansa ne tukevat alueen taloutta, joka on kärsinyt pandemian takia.

Koronaviruksen vuoksi tapahtumaan osallistuneet henkilöt pakotettiin käyttämään maskia. 

Espanjassa on raportoitu yli 930 000 positiivista koronatapausta ja yli 33 000 koronakuolemaa. Keväällä kokonaiskuolleisuus nousi maassa jopa peräti 140 prosenttia.

Pääkaupunki Madrid ja sen lähialueet julistettiin poikkeustilaan viime viikolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja