Mainos

Video: Presidentti Bush vanhempi otti vastaan kansalaisten surunvalitteluja vaimonsa arkun äärellä

0:54

Yhdysvaltain entisen presidentin puolison Barbara Bushin hautajaisia on vietetty tänään Houstonissa Texasissa.

Barbara Bush kuoli viime tiistaina 92 vuoden iässä. Hautajaisiin osallistui laajasti Yhdysvaltain politiikan huippua ja entisiä presidenttejä, mutta nykyinen presidentti Donald Trump pysyi poissa.

Näiden hautajaisten pääsurijat olivat poikkeuksellisen korkeaa poliittista eliittiä. Ydinjoukkoon lukeutui puoliso, presidentti George Bush vanhempi, hänen poikansa, presidentti George W. Bush sekä tämän veli, kuvernööri ja presidenttiehdokas Jeb Bush. George ja Barbara Bushilla on elossa kaikkiaan viisi lasta, edellisten lisäksi pojat Neil ja Marvin sekä tytär Dorothy. Toinen tytär Pauline "Robin" Bush kuoli lapsena leukemiaan vuonna 1953. Barbara Bush haudattiin Robin-tyttären viereen.

Hautajaisiin osallistuivat myös muun muassa Bill ja Hillary Clinton sekä Barack ja Michelle Obama

Trumpin poissaolo kuohuttaa

Presidentti Donald Trump ilmoitti eilen jättävänsä Bushin hautajaiset väliin. Presidenttiperhettä edusti rouva Melania Trump.

Presidentti Trumpin poissaolo on herättänyt paljon hämmästelyä ja pahaa verta, mutta täysin tavatonta se ei ole.

Muun muassa uutiskanava CNN muistuttaa että Obama ei osallistunut Nancy Reaganin hautajaisiin vuonna 2016 eikä Betty Fordin hautajaisiin 2011. Presidentti George W. Bush puolestaan ei osallistunut Lady Bird Johnsonin hautajaisiin vuonna 2007.

Presidentti Trump ilmoitti valkoisen talon tiedottajan välityksellä "kunnioittavansa perhettä" liikaa halutakseen "aiheuttaa turvatoimien kautta häiriötä" hautajaisille.

Vaikka Trump ei ole ensimmäinen istuva presidentti joka jättää tämän tyyppiset hautajaiset väliin, moni on tiedotteen jälkeen muistuttanut Trumpin ja Bushin perheen poikkeuksellisen hyisistä väleistä.

Suosittu presidentinrouva

Bush halusi aikanaan välttää osallistumista poliittiseen keskusteluun. Sen sijaan hänet muistetaan erityisesti työstään lasten ja nuorten hyväksi, ja se teki hänestä hyvin suositun presidentinrouvan.

Tuhannet tavalliset kansalaiset ovatkin halunneet jättää viimeiset tervehdyksensä rouva Bushille paikan päällä. Turvatoimet olivat tiukat, kun ihmisten jono kiemurteli Houstonin Pyhän Martinuksen episkopaaliselle kirkolle perjantaina.

Turvatoimista huolimatta monille kävijöille oli valtava yllätys, kun arkun äärellä olikin itse presidentti George Bush vanhempi, joka otti kansalaisten surunvalitteluja itse vastaan pyörätuolissaan istuen. Hänen seurassaan oli pariskunnan tytär Dorothy.

Presidentin tiedottajan mukaan Bush oli vuoteen vierellä myös vaimonsa kuollessa ja piteli tämän kättä. Bushit ehtivät olla naimisissa 73 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.