Mainos

Trump jättää Barbara Bushin hautajaiset väliin "kunnioituksesta perhettä kohtaan" – pysyttelee tiluksillaan Floridassa

Yhdysvaltain entisen presidentin George Bush vanhemman puoliso Barbara Bush haudataan huomenna lauantaina.

Nykyinen presidentti Donald Trump aikoo jättää Barbara Bushin hautajaiset väliin ja viettää viikonlopun huvilallaan Floridassa. Trumpin perhettä hautajaisissa edustaa puoliso Melania Trump.

Presidentti Donald Trumpin perustu poisjäännille on se, että hän "kunnioittaa perhettä" liikaa halutakseen "aiheuttaa turvatoimien kautta häiriötä" Barbara Bushin hautajaisille. Asiasta kerrotaan Valkoisen talon nettisivuilla.

Selitys on varsin ontuva. Entisen presidentin puolison hautajaiset ovat valtiollinen merkkitapahtuma, joka on jo valmiiksi täynnä Yhdysvaltain politiikan ylintä huippua. Muun muassa Clintonit, Obamat sekä tietenkin Bushin perhe ovat paikalla.    

Kovia sanoja puolin ja toisin

Trumpin huonot välit Bushin perheeseen ovat yleisesti tunnetut. Kilpakumppaniaan Jeb Bushia (Barbara ja George H.W. Bushin poikaa) hän nimitteli republikaanien esivaalikampanjan aikana monin eri tavoin. Yksi hänen suosikki-ilmaisunsa oli "low-energy Jeb", jonka voisi ehkä kääntää ilmaisulla "väsynyt Jeb".

Trump on myös usein syyttänyt George W. Bushia Irakin sodasta vaikka on itsekin kannattanut samaa sotaa ennen presidenttiyttään.

Kumpikaan Bushin perheen entisistä presidenteistä ei ole suhtautunut Trumpiin kovin myönteisesti. Bush vanhempi on nimittänyt Trumpia "mahtailevaksi", nuorempi presidentti Bush puolestaan on lausunut:

– Tämä tyyppi ei tiedä mitä presidenttiys tarkoittaa.

Barbara Bush puolestaan hämmästeli sitä, miten on mahdollista että kukaan nainen äänestää Trumpia.

Vainajia on kuitenkin tapana muistella kauniilla sanoilla. 

– Hänessä ruumiillistui koko maamme henki, Trump sanoi.

– Hän oli ylpeän isänmaallinen ja perustavanlaatuisesti uskovainen. Ihana, ihana ihminen, Trump muisteli tiedotustilaisuudessaan.

Hautajaisiin hän ei kuitenkaan mene vaan pysyttelee golf-tiluksillaan Floridassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.