Mainos

Video: Poikaporukka järjesti kevätjuhlaan ikimuistoisen huipennuksen – "Kyllä opettajien ilmeet olivat aika muikeat"

0:48

Kymmenet tuhannet lapset ja nuoret ovat poistuneet tänään kevätjuhlista kuka milläkin kyydillä. Klaukkalassa neljän ylioppilaan joukko päätti jättää koulutien taaksensa hieman lennokkaammalla tavalla.

Kun lakit olivat päässä ja yhteislaulut laulettu, laskeutui Klaukkalan Arkadian yhteislyseon viereiselle pellolle helikopteri. Se oli tullut hakemaan kyytiinsä neljää ylioppilaaksi valmistunutta poikaa.

– Kyllä siinä opettajien ilmeet olivat aika muikeat ja yllättyneet. Sellaista puhetta kuuli, että siinä ne pojat sitten lähtevät nyt viimeistä kertaa koulusta, idean isä Markus Malinen, 19, kertoo MTV Uutisille.

Markus sai ajatuksen erilaisesta ja mieleenpainuvasta juhlapäivästä muutama viikko sitten.

– Itseasiassa näin sellaista unta, että lähdin koulusta helikopterilla. Aamulla sitten puhuin asiasta äidille, joka sanoi, että miksi ette sitä toteuttaisi. Isäni on helikopterilentäjä, joten hän auttoi sitten käytännön järjestelyissä.

Sekä isälle että pojalle on tärkeää korostaa, että tämä ei ollut mikään "pappa betalar" -tempaus. Poikanelikko maksoi kyydin omasta kukkarostaan.

– Olemme kaikki tehneet kirjoitusten jälkeen paljon töitä, joten kyllä se raha löytyi melko helposti. Kaverit lähtivät tähän heti innolla mukaan. 

Markus on ollut aiemminkin helikopterin kyydissä, mutta kavereille Markukselle, Aleksille ja Jannelle lento oli ensimmäinen laatuaan. Päättäjäispäivää oli helppo kuvailla ikimuistoiseksi.

– Emme olleet kertoneet tempauksesta kuin ihan muutamille, mutta nopeasti se levisi. Aamulla useampikin kaveri tuli kysymään, että onko se totta. 

Helikopteri vei pojat maisemakierrokselle katselemaan Helsingin rannikkoa. Matka päättyi Hernesaaren rantaan, josta jokainen jatkoi omiin ylioppilasjuhliin.

MTV Uutiset onnittelee jokaista koulutaipaleensa päättänyttä ja toivottaa kaikille lukijoille hyvää kesää!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.