Mainos

Video: Nyt puhuu haulikon kanssa kouluun tulleen oppilaan halaamalla pysäyttänyt valmentaja – "Minusta tuntuu, että minun oli tarkoitus olla siinä hetkessä"

1:35
Opiskelija saapui kouluun haulikon kanssa, mutta koulun valmentaja riisui tältä aseen ja halasi tätä pitkään.

Viime toukokuussa Yhdysvaltojen Oregonissa nähtiin erikoinen välikohtaus, kun koulun valmentaja riisui luokkaan haulikon kanssa tulleen opiskelijan aseista lempeydellään.

Valvontakamerakuvista näkyy, kun lippalakkiin pukeutunut valmentaja, nimeltään Keanan Lowe, pitelee haulikkoa toisessa kädessään ja ojentaa sen kolmannelle henkilölle eristyksiin vietäväksi.

Valmentaja pitää opiskelijan ottessaan ja halaa tätä. Hän ei päästänyt irti kuin vasta virkavallan saapuessa paikalle.

Ei ole puhunut juuri julkisuudessa

Lowe ei ole antanut juuri haastatteluja tapauksesta. Yhdessä haastattelussa hän kuitenkin toteaa, että hän koki olleensa kyseisessä hetkessä syystä.

– Minusta tuntuu, että minun oli tarkoitus olla siinä huoneessa, siinä hetkessä, suojellakseni niitä lapsia. Onnistuin saamaan aseen häneltä oikealla kädelläni ja pitelemään häntä etäällä vasemmalla kädelläni. Pyysin toista opettajaa ottamaan aseen minulta, hän kertoi haastattelussa.

Välikohtauksen jälkeen paljastui, että oppilaan mukana oli ollut vain yksi ammus – häntä itseään varten.

Oppilas todettiin syylliseksi kahteen syytekohtaan ja hänelle langetettiin kolme vuotta ehdollista vankeutta. Osana sopimusta oppilas saa välittömästi mielenterveysapua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja