Mainos

Video: Nelostielle kasautui satojen metrien autojono – peilijää esti raskaan liikenteen etenemisen

1:02

MTV Uutisten nelostiellä ajaneilta miehiltä saama video näyttää, miten kymmenet autot jäivät jumiin liukkauden takia. Video on kuvattu nelostiellä hieman Kemin eteläpuolella.

Liikenneviraston mukaan keli on ollut tänään paikoin poikkeuksellisen liukas. Erityisen haastavaa liukkaus on ollut raskaalle liikenteelle, joka käytännössä pysähtyi valtatielle 4, kuten videolla näkyy. Ruuhka alkoi purkautumaan Simon kohdalla vasta kahden jälkeen iltapäivällä.

Säätila muuttui ennakoitua nopeammin

Suomeen lounaasta levinnyt ilmavirtaus toi mukanaan vesi- ja räntäsateita koko maahan. Lumisateiden nopea vaihtuminen vesisateiksi muutti tienpinnat erittäin liukkaiksi. Veden sataessa kylmään maahan tienpinta jäätyy suolauksesta huolimatta, liikennevirasto kuvailee.

Säätila muuttui viraston mukaan ennakoitua nopeammin. Teitä on tänään suolattu, hiekoitettu ja polanteita ajettu pois koko kaluston voimin.

Oulun poliisin mukaan Pohjoi-Suomessa on sattunut tänään yli 50 kolaria. Poliisi kertoo myös osan teistä olleen niin liukkaita, että kuorma-autolla ei voinut levittää hiekkaa, vaan se oli tehtävä ensin traktoreilla, jonka jälkeen kuorma-autolla pystyi aloittamaan liukkauden torjunnan.

​​​​​​​


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.