Mainos

Hurja onnettomuus Kotkassa – Ajokeli paikoin erittäin huono: "Ei pystynyt kaistaa vaihtamaan"

Huono ajokeli on haitannut liikennettä elisillan, yön ja aamun aikana varsinkin Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. 

Pahimmat sateet keskittyivät yöllä ja aamulla Etelä- ja Kaakkois-Suomeen, missä lunta on tullut yön aikana paikoin runsaasti, 10-20 senttiä, kertoo Tampereen liikennekeskuksen liikennepäivystäjä Auli Aaltonen.

– Joitakin onnettomuuksia on ollut Riihimäen eteläliittymän kohdalla ja Hyvinkään eteläisen liittymän kohdalla.

MTV Uutisiin yhteyttä ottaneen autoilijan mukaan kolmostiellä lunta oli niin runsaasti, että ohittamaan ei pystynyt.

– Ajoin aamuneljän aikaan melkein koko matkan Hyvinkäältä Helsinkiin alle nopeusrajoitusten rekan perässä. Vain yksi kaista oli aurattu, ja toisella oli niin paljon lunta, ettei sitä kautta pystynyt ohittamaan, sanoo autoilija, jonka mukaan ajokeli on talven huonoin.

Liikennepäivystäjä Aaltonen vahvistaa huonot ajo-olosuhteet.

– Keli on ollut huono etenkin Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Myös Keski-Suomessa on paikoin sateita ja tälläkin hetkellä sataa. 

Tilanne kuitenkin parantuu päivän kuluessa.

– Sateet vähitellen siirtyvät pohjoiseen ja itään ja tilanne alkaa parantua Etelä-Suomessa. Iltapäivällä tulee kylläkin joitakin uusia kuuroja, mutta ei niin sankkaa kuin nyt on ollut aamun ja yön aikana.

Kotkassa hakerekka suistui tieltä

Kotkassa lumentulo aiheutti hurjan näköisen onnettomuuden, kun hakerekka suistui ojaan valtatiellä 15.

Kouvolan suunnasta tullut ajoneuvoyhdistelmä ajautui kyljelleen ojaan päätyen linkkuun ojaan Tavastilassa. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Paikalle hälytettiin viisi pelastustoimen yksikköä Kotkasta ja Haminasta, kaksi ensihoidon yksikköä sekä poliisin partio.

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustöiden vuoksi toinen valtatien ajokaistoista suljettiin liikenteeltä reiluksi tunniksi. Pelastuslaitoksen yksiköt ohjasivat liikennettä onnettomuuspaikalla.

Ojaan kaatunut hakerekka pyritään nostamaan huomisen aikana. Hakelasti levisi maastoon onnettomuuden seurauksena. Onnettomuuspaikalla keliolosuhteet olivat erittäin huonot lumisateen ja liukkaan tien vuoksi.

8:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.