Video: Näyttääkö lentomatkustaminen tältä koronakriisin jälkeen? Ensimmäiset innovaatiot matkustamon virussuojista julki

Korona-aika laittaa ilmailualan miettimään uusia ratkaisuja – ensimmäiset innovaatiot julkaistu 0:41
Italialainen lentokoneistuimia valmistava yritys julkaisi kaksi innovaatiota viruksia vastaan. Kuvat: AOP/Aviointeriors S.p.A.

Saksan Hampurissa järjestettävät ilmailualan messut jouduttiin tältä vuodelta perumaan koronaepidemian takia. Se ei kuitenkaan ole estänyt ilmailualalla toimivia yrityksiä miettimästä uusia ratkaisuja tämän päivän haasteisiin.

Italialainen lentokoneistuimia valmistava yritys Aviointeriors S.p.A. julkaisi tässä kuussa kaksi uutta istuinratkaisua lentoyhtiöille. Uusien innovaatioiden olisi tarkoitus estää virusten leviäminen lentomatkan aikana.

Ensimmäinen malli on läpinäkyvästä materiaalista valmistettu Glassafe-nimeä kantava suojus. Malli asennetaan penkin yläpuolelle, jonka jälkeen se suojaa istuimessa istuvaa henkilöä ulkopuolisilta haittatekijöiltä. Suojaimen avulla vältetään ja minimoidaan kontaktit muihin matkustajiin, jonka avulla olisi tarkoitus vähentää riskiä viruksen tarttumisesta. Suojus on kevyt ja tarpeen vaatiessa helppo irroittaa.

Tämän lisäksi Aviointeriors S.p.A. on kehitellyt uudenlaisen Janus-istuinmallin, jossa kolmen istuimen rivissä keskimmäinen on käännetty toisinpäin. Jokaisen istuimen ympärillä on Glassafe-mallin mukainen läpinäkyvä suojus, joka suojaa matkustajaa bakteerien leviämiseltä ja ihmiskontakteilta. Istuin on saanut nimensä roomalaisen kaksikasvoisen jumalan mukaan.

VIelä on epäselvää, miten tämä vaikuttaa esimerkiksi ruokien tarjoiluun lentokoneessa.

Eivät vielä tuotannossa

Kyseiset istuinmallit ovat vielä prototyyppejä, eivätkä ne ole vielä tulleet tuotantoon.

Forbesin mukaan lentoilualalla on vielä yksityiskohtia, joista neuvotellaan ennen kuin tämän tyyppiset ratkaisut voidaan ottaa tuotantoon. Suurin haaste on luoda yhdenmukaiset sopimukset maiden ja hallitusten välille.

Myös lentoyhtiö AirAsia lähti kehittelemään uusia tapoja ehkäistä koronaviruksen leviäminen. Lentoyhtiö julkaisi maanantaina tiedotteen, jonka mukaan työntekijät suojataan koko vartalon peittävillä suojapuvuilla ja muovisilla visiireillä. Suojapuku on tarkoitus ottaa käyttöön ensiksi Aasian sisäisillä lennoilla.


Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä uudet istuinratkaisut näyttävät.

Lue myös:

    Uusimmat