Video näyttää luolaan jumiin jääneen tutkijan viimeiset hetket ennen vakavaa sairastumista – pelastusoperaatio voi kestää päiviä

Video näyttää luolaan jumiin jääneen luolatutkijan laskeutumassa luolaan hetkeä ennen sairastumistaan 0:35
Video: luolaan jumiin jäänyt yhdysvaltalaistutkija hetkeä ennen, kun hän sairastui ja jäi luolaan jumiin Turkissa.

Julkaistu video näyttää luolaan jumiin jääneen yhdysvaltalaisen luolatutkijan Mark Dickeyn hetkeä ennen, kun hän sairastui ja jäi luolaan jumiin Turkissa.

Pelastajat aloittivat lauantaina pelastusoperaation luolaan jumiin jääneen luolatutkijan Mark Dickeyn pelastamiseksi. Dickey on ollut luolassa jumissa nyt miltei viikon. 

Dickey oli osa suurempaa ryhmää, joka oli tutkimassa 1200 metrin syvyistä Morcan luolaa Turkissa.

Ryhmä ehti 1120 metrin syvyyteen, kun Dickey sairastui uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan ruoansulatuskanavan äkilliseen verenvuotoon.

Häntä on hoidettu luolaan rakennetussa leirissä, minne hänelle on toimitettu CNN:n mukaan kuusi pussia verta. Hänen tilansa on kerrottu olevan paranemaan päin ja hänen on kerrottu pystyvän jo seisomaan.

Keskiviikkona julkaistulla videolla mies on kertonut pärjäävänsä hyvin.

– Kuten näette, olen pystyssä, hereillä ja puhun. En kuitenkaan ole vielä parantunut, joten tarvitsen paljon apua päästäkseni ulos täältä, Dickey sanoi.

Lauantaina alkanut pelastusoperaatio voi kestää päiviä, sillä pelastajat arvelevat, että hänen on pysähdyttävä ja levättävä matkan varrelle pystytetyissä leireissä, kirjoittaa yhdysvaltalaislehti Chicago Tribune.

Pelastustöissä on mukana 190 henkilöä kahdeksasta maasta, muun muassa lääkäreitä, ensihoitajia ja kokeneita luolastoja, kertoi Mersinin kaupungin  kuvernööri Ali Hamza Pehlivan tiedotusvälineille lauantaina. 

AFAD:n etsintä- ja pelastusosaston johtaja Recep Salci sanoi AP:lle ennen pelastustoimien alkamista, että pelastus riippuu Dickeyn tilasta.

– Jos hän voi hyvin hän pääsee nopeasti ulos (luolasta). Mutta jos hänen tilansa huononee, meidän on tuotava hänet ylös paareilla.

Salcin mukaan Dickeyn nostaminen paareilla voi kestää jopa 10 päivää.

Lue myös:

    Uusimmat