Video näyttää, kuinka käsittämättömään kuntoon vuokralainen jätti asuntonsa Espoossa – maila vain törrötti kattorakenteista

Näin karmeaan kuntoon vuokralainen jätti asuntonsa Espoossa 1:19
Katso video: Näin karmeaan kuntoon tuhovimmainen vuokralainen jätti asuntonsa – maila törrötti kattorakenteista.

Mies tuhosi vuokraamansa asunnon perusteellisesti lattiasta kattoon Espoon Matinkylässä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 41-vuotias mies myönsi tekonsa. Minkäänlaista selitystä tuomiossa ei miehen tuhotöille kuitenkaan ilmene.

Kuvien perusteella mies oli hajottanut suurin piirtein jokaista pintaa asunnossa hakkaamalla niihin reikiä muiden muassa metalliputkella ja jonkinlaisella mailalla. Riekaleiset lyöntijäljet korostivat niin seiniä, kattoa kuin lattiaakin.

Asunnon ikkunat ja niihin sisäänrakennetut sälekaihtimet olivat hajalla. Lisäksi mies oli repinyt ja rikkonut asunnon kolmea patteria. Yksi pattereista oli alkanut vuotaa ja aiheuttanut vuonna 2003 valmistuneeseen vuokrataloon mittavan vesivahingon.

Ehdollista napsahti

Vuokralaisen jäljiltä asunto oli kauttaaltaan hylätyn sekä likaisen roinan, lasimurskan ja kaapistoista revittyjen levynriekaleiden vallassa. Keittiö muistutti enemmän kaatopaikkaa kuin ruuanlaittopaikkaa.

Kaupanpäällisiksi hän kävi hajottamassa vielä yläkerran naapurinsakin oven. 

Miehen riehuminen aiheutti vuokrayhtiölle lähes 30 000 euron vahingon.

Oikeus piti tekoa niin törkeänä, että määräsi miehelle kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi mies joutuu maksamaan noin 24 000 euroa vahingonkorvauksia.

Tuomionsa 41-vuotias mies sai törkeästä vahingonteosta, vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta. Kaikki rikokset tapahtuivat samana päivänä marraskuussa 2022. Hänellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat