Himohamstraaja hautautui tavaroidensa alle ja kuoli

Himohamstraaja hautautui tavaroidensa alle ja kuoli 0:45
Katso videolta: Näin karu näky odotti pelastajia rottien valtaamalla asunnolla.

Poliisi tukeutui pelastusjärjestön apuun kummallisessa ja traagisessa tapauksessa Yhdysvalloissa. 76-vuotias mies löytyi lopulta kodistaan roskakasan alta kuolleena ja rottien ympäröimänä. 

Yhdysvalloissa Houstonissa naapuruston asukkaat olivat jo pitkään olleet huolissaan iäkkäästä naapuristaan, kenen tiedettiin elävän täydessä kaaoksessa. Nyt kukaan ei ollut nähnyt miestä kuukausiin, ja hänen talonsa kohdalle oli jämähtänyt paha haju. Taloyhtiön hallitukseen kuuluva Luis Miranda meni lopulta perjantaina katsomaan, onko miehellä kaikki kunnossa. 

Miranda ja sittemmin poliisit saivat vastaanoton rotilta, mutta miestä ei näkynyt.

Miranda naapureineen oli käynyt aiemminkin katsomassa, voisiko miestä auttaa. Hänen mukaansa hajua aiheuttava hamstraus oli kestänyt jo ainakin viiden vuoden ajan. Edellisellä kerralla siivousoperaatio oli päättynyt kesken kaiken. Mirandan apuna olleet kaupungin työntekijät olivat aloittaneet roskien siivoamisen ja viemisen ulos.

– Siinä vaiheessa, kun he alkoivat tappaa rottia, mies suuttui ja käski meidän häipyä, Miranda muistelee uutiskanava ABC13:lle.

Löytyi metrin jätekasan alta

Tällä kertaa asunnossa ei näkynyt lattian lisäksi miestäkään. Poliisi joutui pyytämään avukseen kadonneiden ihmisten etsimiseen erikoistuneen pelastusjärjestön. 

Järjestön koira löysi lopulta miehen kuolleena. Hän oli hautautunut järjestön edustajan mukaan arviolta noin metrin korkuisen jätekasan alle. Tarkka kuolinsyy ei ole  ABC13:n mukaan tiedossa. 

– Luulet nähneesi kaiken, kunnes tajuat, että et ole nähnyt vielä läheskään kaikkea, järjestön edustaja kuvailee uutiskanavalle näkemäänsä asunnossa. 

Edessä oli valtava määrä laatikoita ja muuta tavaraa, joka vaikeutti miehen luokse pääsemistä. Pakollisia varusteita operaatiossa olivat suojapuku, hengityssuoja ja hanskat. 

Asunto oli täynnä ruuantähteitä, papereita ja muita roskia. 

– En ymmärrä, miten kukaan on pystynyt elämään tällaisissa olosuhteissa, yksi pelastushenkilöistä sanoo.

Miranda harmittelee, ettei sosiaaliviranomaiset ottaneet miehen hätää tarpeeksi tosissaan aiemmin.

– On todella surullista, ettei kukaan ole käynyt täällä tarkistamassa hänen tilannettaan. Minusta tuntuu, että teimme mitä pystyimme, mutta emme enää tienneet mitä tehdä. Kokeilimme kääntyä kaupungin puoleen, mutta emme saaneet hänelle apua. 

Artikkelin videolta on katsottavissa, minkälaisen sotkun keskeltä mies löytyi. 

Lue myös:

    Uusimmat