Mainos

Video: Näin taittuu toimittajalta pahamaineisen pinkan teko 11 vuotta palveluksen jälkeen

2:08

Pitkäaikainen, lukemattomia varusmiehiä piinannut armeijaperinne kohtaa loppunsa ensi vuonna, kun Puolustusvoimien palvelusohjesääntö muuttuu. 

Vuoden alussa voimaan tuleva uusi ohjeistus ei enää velvoita armeijan käyviä miehiä ja naisia armeijasängyn päiväpeiton taitteluun eli legendaarisen pinkan tekoon.

Asiasta ensin kertoneen Ylen mukaan pinkka on ollut osa armeijan perinteitä jo arviolta sata vuotta eli itsenäisyyden ajan alusta asti. Perinne on mahdollisesti saapunut Saksasta suomalaisten jääkärien vanavedessä. 

Symboliarvo suuri

Pinkka on vain yksi monista, välillä järjettömältä tuntuvista armeijatraditioista, mutta sen symboliarvo on suuri. Pinkan teko on osa armeijan eetosta kurista, ryhdistä ja täsmällisyydestä. 

– En sanoisi, että sen parissa on joutunut kärsimään. En ihan täysin ymmärrä, miksi se pitää poistaa, Santahaminassa varusmiespalvelustaan suorittava Valtteri Ojala sanoo. 

– Vähän haikeaa. Olisi sitä toivonut, että tulevillakin saapumiserillä olisi ollut pinkka-punkka-tarkastus. Mutta ehkä joku muu traditio tulee tilalle, Aleksis Sankari virnistää perään. 

Videolta voit katsoa lisää varusmiesten mietteitä, ja sen, miten pinkan pyöräyttäminen onnistuu toimittajalta 11 vuotta varusmiespalveluksen päättymisen jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.