Video: Näin karjuu brittikaunottaren saksalainen sydän

Salakuvat: Brittikaunotar saa saksalaisen sydämen (video)

On ollut jo jonkin aikaa tiedossa, että seuraava Aston Martin tulee saamaan voimansa Mercedes-AMG:n kanssa yhteistyössä kehitetystä moottorista. Näissä kuvissa kurvailee uudella moottorilla varustettu DB9:n seuraaja.

James Bond saa uuden vaihtoehdon työsuhdeautokseen tänä vuonna, sillä uusi Aston Martin DB11 on astelemassa parrasvaloihin. Kyseessä on kokonaan uusi auto, jonka rakenteissa on hyödynnetty alumiinia ja kevytrakennetekniikoita painon pudottamiseksi. Tätä merkittävämpää on kuitenkin Aston Martinin siirtyminen turboahdettuun moottoriin. Puristien ihokarvoja nostattaa vielä lisätieto siitä, että uusi voimanlähde on yhteistyön tulos saksalaisen Mercedes-AMG:n kanssa. Käytännössä nykyiset päästölainsäädännöt ovat pakottaneet Aston Martinin tähän ratkaisuun, koska tällä tavoin valmistajan ei tarvitse karsia suorituskyvystä.

Moottori toimii nykyistä voimanlähdettä 0,8 litraa pienempi V12. Iskutilavuutta on siis 5,2 litraa ja tehontuotannossa auttavat kaksi turboahdinta. Moottori on aiempaa tehokkaampi ja ennen kaikkea suurempi vääntömomentti on käytettävissä huomattavasti matalammilla kierrosnopeuksilla.

Kuvissa olevista maskeista huolimatta uuden Astonin perusmuoto on helppo tunnistaa klassiseksi coupéksi. Keulasta löytyvät LED-tekniikalla toteutetut ajovalot, peilit ovat rakenteeltaan kauniin sirot ja C-pilareissa näkyy mielenkiintoinen aerodynaaminen ratkaisu. Takaosaa hallitsee iso diffuusori sekä kaksi isoa pakoputkea. Nykytrendin mukaisesta autosta löytyy myös aktiivista aerodynamiikkaa nopeuden myötä esille nousevat takaspoilerin muodossa. Tällä tavoin paikallaan olevasta autosta on mahdollista tehdä hyvin puhjaslinjainen ja Aston Martinit ovat olleet tästä piirteestä aina hyvin tunnettuja.

Kuuntele alla olevasta videosta, kuinka Aston Martinin uusi ahdettu V12-moottori laulaa vielä tämän vuoden puolella.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja