Mainos

Video: MTV Uutiset testasi: Tällaista on purjehtia tuliterän 50-jalkaisen kisa-Swanin kyydissä

8:02

Itämerellä pidettävän Nord Stream Race -avomeripurjehduskilpailun viimeinen etappi Helsingin Lauttasaaresta Pietariin lähtee tänä iltana. 50-jalkaisen Swanin kyydissä oli aamulla tunnelmia haistelemassa myös MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola. 

Pietarsaaressa valmistetut superjahdit, ClubSwan 50 -veneet, saapuivat 1000 mailia pitkän avomeripurjehduskilpailun viimeiseen etappisatamaan Helsinkiin eilen. 

MTV:n toimittaja Mika Tommola pääsi "kovaksi, nopeaksi veneeksi" kuvatun paatin kyytiin. Pietarin pursiseuralta lainassa olevasta veneestä on riisuttu kaikki turha paino. Kapteeni Kenneth Thelen kertoo kuitenkin, että vaikka 50-jalkainen vene onkin suunniteltu avomerikilpailuun, voisi pehmusteita lisäämällä se soveltua myös perheenkin kulkemiseen.

Lujaa veneellä kyllä pääsee, sillä Kööpenhaminasta Ruotsiin päästiin 27 solmun nopeutta suosiollisessa tuulessa. Pietariin mennessä luvassa on vastatuulta, joten vauhti jäänee tätä hitaammaksi.

Kisaan osallistuvat Suomen joukkueen lisäksi suomalainen, ruotsalainen, venäläinen, saksalainen ja tanskalainen joukkue.

Kisan pääkumppanit ovat venäläinen energiayritys Gazprom sekä Venäjän ja Euroopan välinenkaasuputki Nord Stream, jonka suurin rakennuttaja Gazprom on. Suunnitelmissa on rakentaa putkelle seuraaja Nord Stream 2, joka on herättänyt runsaasti kritiikkiä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja