Itämeren pisin ja vaativin avomeripurjehdus kohti Gotlantia käynnistyi – Mikko Leppilammelle kisa on terapiaa

6:27
Mikko Leppilampi osallistuu Itämerellä purjehdittavaan avomerikisaan.

Purjehtiminen merkitsee valvomista ja fyysistä ponnistelua, mutta myös henkistä pysähtymistä.

Reitiltään 645 merimailia pitkä Blue Ocean Baltic 600 Race starttasi Helsingin Hernesaaresta torstaina kohti Ruotsia. Almagrundetin majakan kierrettyään veneet suuntaavat kohti etelää ja Gotlannin eteläkärkeä, joka kierretään kohti maalia Helsinkiin.

Itämeren pisimpään avomeripurjehduskisaan osallistuu yhdeksän venekuntaa, joista yhdessä miehistön jäsenenä on suosikkijuontaja Mikko Leppilampi.

– Aamulla mietin, että ei hitto menenkö kaiken tämän työrupeaman jälkeen viideksi päiväksi roikkumaan laidalle, äyskäröimään ja olemaan nukkumatta. Mutta tiedän miltä tuntuu, kun pääsee maaliin, olkoon se 24 vuorokautta Atlantin yli vastatuuleen tai Gotlannin rundi hurjassa kelissä – kaikki on sen arvoista. 

Venekuntien joukossa on Suomen nopeimpia avomeriveneitä. Matka-ajat ovat nopeudesta riippuen muutamasta päivästä viikkoon.

Mikko Leppilammen vieressä kisaan valmistautuva kippari Samuli Leisti allekirjoittaa väitteen siitä, että Blue Ocean Baltic 600 Race on Itämeren vaativin koitos lajissaan.

– Täällä ei ole mitään yli 600 mailin kisaa. Kyseessä on ainut tämänpituinen kilpailu treeninä ennen Sydney Hobartia, joka on meidän päätavoitteemme kauden lopussa, sanoo Leisti. 

Vaikka kisa on fyysisesti rankka valvomisineen, Mikko Leppilampi näkee purjehduksessa henkisen puolen.

– Tämä on retriitti ja irtiotto. Filosofinen ja terapeuttinen juttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja