VIDEO: Matti ja Teppo avoimina: Kilpailu konserttiyleisöstä käsittämätöntä

Ruohosen iskelmäveljekset Matti ja Teppo 17:17

Juhlakonserttikiertueelle lähtevä muusikkokaksikko Matti ja Teppo kertovat tunnelmistaan syksyn kiertueen alla.  

Muusikkoveljekset Matti ja Teppo Ruohonen lähtevät 15. lokakuuta kuukauden kestävälle 45-vuotisjuhlakiertueelle. 

Porista käynnistyvä konserttisalikiertue käsittää 17 konserttia eri puolilla Suomea ja päätyy Helsingin Hartwall Areenalle 15. marraskuuta.

MTV3-kanavan Studio55 -lähetyksessä keskiviikkona vieraillut kaksikko kertoo MTV.fin haastattelussa odottavansa syksyn kiertuetta innolla. Miehet myöntävät suuriin konserttisaleihin suuntaavan juhlakiertueen myös jännittävän, miesten neljälle vuosikymmenelle jakautuvasta musiikkiurasta huolimatta. 

– Tämä konserttimiljööhän ei ole meille ihan jokapäiväistä hommaa, kun vertaa vaikka Sillanpäähän, joka tekee niitä joka vuosi mielettömän määrän. Kyllähän tämä on kiertue on miljöönä meille sen verran erilainen, että siinä mielessä se vähän jännittää. Ainakin ensimmäisillä keikoilla on varmaan perhosia vatsassa, Matti kuvailee miesten tunnelmia MTV.fille.

Suosio syntyy jatkuvasta keikkailusta

Useat suomalaisartistit ovat viime vuosina suunnanneet mittaville konserttikiertueille. Muutama viikko sitten uutisoitiin, että muusikkokaksikon kollega Tapani Kansan syksylle suunniteltu konserttikiertue jouduttiin perumaan vähäisen kiinnostuksen ja heikon lipunmyynnin vuoksi. Matti ja Teppo kertovat uskovansa, että keikkayleisön kiinnostus taataan jatkuvalla työnteolla ja keikoilla.

– Artistin täytyy yleisesti olla kiinnostava ja vetää yleisöä myös tanssipaikoille ja laivoille. Jos ei sitä pohjaa ole niin on hullua lähteä mittavalle konserttikiertueelle, koska sinne on vielä rankempaa saada yleisöä paikalle, Matti pohtii. 

Pitkän uransa ja kestosuosionsa salaisuudeksi miehet epäilevät tiiviin keikkarytminsä lisäksi myös tasaiseen tahtiin julkaisemaansa uutta musiikkia.      

– Tänä päivänä ei merkitse enää se, vaikka olisi ollut kuinka suosittu kolmekymmentä vuotta sitten. Pitää tapahtua jotain myös tänä päivänä. Ihmisten kiinnostus säilyy uusien laulujen myötä. Monilla artisteilla ei ole tapahtunut moniin vuosiin mitään, silloin ei voi myöskään odottaa mitään. Kilpailu on käsittämätöntä konserteissa, niitä on hirveä määrä joka kaupungissa. Nykyään ihmiset ovat tulleet tarkemmiksi siitä mihin konserttiin rahat laitetaan, miehet selittävät. 

Chisu ja Juha Tapio omia suosikkeja

Nuorempien sukupolvien muusikoista Matti ja Teppo kertovat arvostavansa erityisesti artisteja, jotka tekevät itse oman musiikkinsa.

– Olemme aina pitänyt sellaisista uusista artisteista, jotka tekevät itse omat laulunsa. Tulee mieleen esimerkiksi Chisu, joka säveltää ja sanoittaa ja on todella menestynyt. Miesten puolelta Juha Tapio on tuonut alalle jotain uutta. Tapion lauluissa tekstit puhuttelevat ja vaikuttavat ihmiseen, miehet sanovat.  

Lue myös:

    Uusimmat