Mainos

Video: Lupaus lumisateesta sai aikaan lumikuumeen – suksimaan pääsi tekolumelle, pulkat saivat vielä odottaa tositoimia

1:56

Sääennustusten lupaama runsas lumisade ei saapunutkaan pääkaupunkiseudulle monien pettymykseksi ja toisten helpotukseksi. Lumikaaoksesta ei ollut aamuliikenteessä tietoakaan, iltapäivällä hieman jo pyryttikin.

1:39

Lumen vähyyteen pettyneet ja hiihtämisestä innostuneet suuntasivat aamusella Helsingin Kivikon hiihtohalliin.

– Olen pettynyt, kun aamulla ei tullutkaan lunta eikä mitään liikennekaaosta. Olen saanut lumikuumetartunnan jo aikoja sitten. Täällä hallissa on onneksi lunta, joten hiihtäminen onnistuu perinteisellä ja luistelutyylillä, virnuilee hiihtämästä tullut Erkki Päkkilä.

Hiihtomatka Lappiin helpottaa kuumetta

Vesa Soikkelin lumikuumetta helpottaa se, kun hän on varannut jo hiihtomatkan Lappiin kuukauden kuluttua.

– En ollut oikeastaan pettynyt, että lumikaaosta ei tullutkaan, sillä tiesin, että täällä on lunta tarpeeksi, jotta pääsen hiihtämään, toteaa niin ikään Kivikkoon lähtenyt Soikkeli.

Pertti Hulkko toteaa, että hiihtokausi avataan perinteisesti aina hiihtohallissa.

– Heti, kun lunta ennustetaan tai tulee taivaalta, hiihtäjät löytävät tiensä tänne halliin, lisää Hulkko.

Hiihtohallin uusi lumentekokone oikuttelee

Kivikon hiihtohallin laitosmestari Veikko Välimäen mukaan hallissa on lunta kaksikymmentätuhatta kuutiota – kilometrin mittaisella ladulla.

– Tämä lumi on tehty viime talvena lumitykillä. Hiihtoladun pinta pehmenee käytössä. Pinta kuoritaan välillä ja alta tulee kovaa lunta. Latu ajetaan iltaisin, joten se kovettuu aamuksi, kertoo Välimäki.

Välimäki kertoo, että kaupungilla on uusi lumentekokone.

– Kone tekee periaatteessa lumen itsestään, mutta siinä on vielä hienosäätämistä. Välillä kone on suoltanut vain nestettä.

– Tänään olemme saaneet aikaiseksi kaksi lapiollista lunta, mutta pikku hiljaa opimme tekemään uudella koneella luntakin, lupailee hymyilevä Välimäki.

Oikeaa lunta odotellessa

Mutta kyllähän se on niin, että kaikkien haastateltavien rivien välistä oli luettavissa, ettei tekolumi korvaa sitä oikeaa lunta, joka leijailee tai tuiskuttaa taivaalta.

Kaikkien kuumottavin lumikuume oli tietenkin tarttunut lapsiin.

MTV Uutisten kysyessä Näsinojan päiväkotilapsilta ja ohjaajilta ensi lumesta – saimme vastaukseksi pelkkiä riemunkiljahduksia. Jo aamusta esille oli kaivettu pulkat valmiiksi, kun sitä lunta lopulta saadaan tarpeeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.