Video: Kuuleeko Pohjanmaa? Täällä olisi mielenkiintoinen Ford

Ford toteuttaa tällä hetkellä tehokkaasti One Ford -strategiaansa, eli se pyrkii entistä enemmän tuomaan tarjolle kaikki mallisarjat kaikilla mantereilla.

Eurooppalaiset ovat voineet riemuita tästä jo uuden Mustangin myötä, ja nyt myös iso 4,81 metriä pitkä katumaasturi Edge saapuu vanhalle mantereelle. Tuonti-innon syynä on tietysti maastureiden suosio kaikkialla, ja myös Ford haluaa osansa kasvavasta kakusta. Fordin tavoitteena on kolminkertaistaa maasturiensa myynti Euroopassa ensi vuoden loppuun mennessä. Ja Edge on toki siinä mielessä ehta maasturi, että se on aina nelivetoinen.

Euroopassa myyntikärjeksi on valjastettu kaksi kaksilitraista turbodieseliä: miedommassa on tehoa 180 ja tehokkaammassa 210 heppaa.

Ohjaamo on amerikkalaisittain ylellinen ja mukavuuspainotteinen. Isompaakaan miestä ei ahdista. Eurooppalaisia makutottumuksia hivelee mutkateille sopiva mukautuva ohjaus. Matkustamon pitäisi olla myös erittäin hiljainen. Erilaisia hyöty-, viihde- ja turvajärjestelmiä on tarjolla runsaasti.

Jyhkeän oloinen Edge näyttää sopivan amerikkalaiselta autolta, eli se puree Suomessa etenkin Pohjanmaan suunnalla. Pahimmat kromikiillot on tosin Eurooppaan tuotavasta versiosta poistettu.

Lue myös:

    Uusimmat