Video: Kroppa timmiksi kolmella kahvakuulaliikkeellä!

Kahvakuula on tehokas väline kokonaisvaltaiseen lihaskuntoharjoitteluun. Kahvakuulavalmentaja, luennoitsija ja kirjailija Kukka Laakso näyttää videolla kolme kahvakuulan perusliikettä, jotka harjoittavat tehokkaasti koko kroppaa. 

Kahvakuulan kolme perusliikettä ovat heilautus, rinnalleveto ja punnerrus. Kaikki liikkeet parantavat niin lihaskuntoa, kestävyyskuntoa kuin liikkuvuuttakin. Liikkeet sopivat erityisen hyvin toimistotyöläisille, joiden ryhti tahtoo kumartua kohti näyttöpäätettä.

Kahvakuulavalmentaja Kukka Laakso kehottaa naisia aloittamaan kahdeksan kilon kuulalla, miehille sopii 12 kilon kuula. Jos liikkeitä tekee alkulämmittelynä, kuulaksi valitaan kevyempi versio. Varsinaista treeniä varten ei kuitenkaan kannata valita liian pientä painoa.

– Yleensä naiset käyttävät liian pieniä painoja. Äidit voivat suhteuttaa painojen valintaa omaan lapseensa. Jos olet synnyttänyt neljäkiloisen vauvan ja kantanut häntä 25-kiloiseksi asti, ei neljän kilon kuula luultavasti ole järkevä valinta treenikuulaksi.

Kahvakuulaliikkeissä kannattaa laskea minuutteja, ei toistoja. Laakso kehottaa aloittamaan yhdellä minuutilla. Kunnon kehittyessä aikaa voi pidentää. 

Lue myös:

    Uusimmat