Video: Koulutetut kotkat osaksi Hollannin poliisivoimia – tehtävänä pudottaa drone-lennokkeja

Hollannin poliisi on yhdistänyt voimansa Haagissa sijaitsevan petolintuja kouluttavan yrityksen kanssa, uutisoi The Guardian. Kotkien tehtävänä on pudottaa ilmasta luvattomia drone-lennokkeja.

Guard From Above –nimisen yrityksen toimitusjohtaja Sjoerd Hoogendoorn kuvaili yhteistyötä ”alhaisen tekniikan ratkaisuksi korkean tekniikan ongelmaan”. Yritys kouluttaa petolintuja nappaamaan ja pudottamaan ilmasta luvattomia ja miehittämättömiä pienlennokkeja.

Lintuasiantuntija Geoff LeBaron ympäristöjärjestö National Audubon Societysta kertoo lennokkien kimppuun käymisen olevan linnuille melko luonnollista.

– Petolinnut suhtatuvat aggressiivisesti muihin petolintuihin puolustaessaan omaa aluettaan tai pesäänsä. Dronet ovat suunnilleen petolinnun kokoisia, LeBaron sanoi The Guardianille.

Hänen mukaansa linnuilla on monin tavoin paremmat ominaisuudet kuin lennokeilla.

– Minusta on hienoa, miten linnut osaavat pudottaa lennokin loukkaamatta itseään sen pyöriviin lapoihin. Niillä on uskomattoman tarkka näkö, eli ne todennäköisesti näkevät pyörivät lavat kun ihminen taas ei pysty niitä erottamaan.

Tällä hetkellä Guard From Above -yhtiöllä on käytössä kaksi koulutettua valkopäämerikotkaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja