Mainos

Video: Korkeasaaren kuuttipotilaan hellyttävä matka vapauteen – ui avomerelle "roskalaatikosta"

3:32

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidossa ollut harmaahylkeen kuutti on päässyt tänään takaisin mereen.

Kuutti varttui yli 20-kiloiseksi ja kalastustaitoiseksi, mutta alkoi Korkeasaaren mukaan tulla valikoivaksi silakoidensa suhteen, joten se oli aika viedä avarammille vesille pyytämään itse kalansa. Tärkein edellytys vapauteen pääsemiseksi eläinsairaalasta on se, että eläin osaa syödä itse.

Katso yllä oleva hellyttävä video kuutin vapauttamisesta.
Kuutti tuotiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan noin kolme kuukautta sitten Kirkkonummen Porkkalasta nälkiintyneenä.

Kuutti painoi vain kahdeksan kiloa, noin kolmanneksen normaalipainostaan. Nesteytyksen jälkeen sille määrättiin lepoa lämpölampun alla ja ravinnoksi kalamössöä letkulla suoraan vatsaan.

Aluksi kuutti ei suostunut syömään kokonaista kalaa ja paleli vedessä. Toukokuun puolivälissä painon tuplaannuttua letkuruokinta lopetettiin ja kuutin altaaseen tuotiin eläviä kaloja. Pyydystysleikin kautta kuutti oppi syömään.

Nyt kuutti on yhä ikäisiään pienikokoisempi, mutta hoitajat uskovat, että sillä on paksun rasvakerroksensa ansiosta hyvät edellytykset pärjätä.

Kuutti vietiin tänään Merivartioston aluksella kauas avomeren luodolle hylkeidensuojelualueelle. Kymmeniä harmaahylkeitä makoili aurinkoisella luodolla, johon Korkeasaaressa hoidossa olleet harmaahylkeet on viety jo vuosien ajan.

Kun kuljetuslaatikon luukku aukesi, kuutti kummasteli hetken ääretöntä merimaisemaa. Sitten se pulahti veteen ja lähti uimaan pintavedessä kohti uutta kotiluotoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.