Mainos

Ihana video Korkeasaaren löytökuutista: Kurttunahkainen rääpäle oppi vihdoin syömään kalaa

Korkeasaaressa viime viikkoina harjoiteltu pyydystysleikki on tuottanut tulosta – huhtikuun alussa hoitoon tuotu nälkiintynyt kuutti on siirtynyt kalamössöstä eläviin kaloihin.

Korkeasaaren villieläinsairaalaan tuotiin huhtikuun alussa Kirkkonummen Porkkalan edustalta nälkiintynyt harmaahylkeen kuutti. Tähän saakka kuuttia on ravittu kalamössöllä, joka on annettu letkun avulla suoraan sen mahaan.

Tällä viikolla hoitajat päättivät lopettaa letkuruokinnan. Kuutti jäi omilleen altaassa olevien kalojen kanssa. 

Ihan kylmiltään se ei ruokailuhommiin kuitenkaan joutunut. Korkeasaaren tiedotteessa kerrotaan, että pikkuinen kuutti on harjoitellut jo muutaman viikon elävien kalojen pyydystystä. Kuolleet kalat eivät kuuttia kiinnosta, mutta isot elävät kalat herättävät sen ruokahalun.

Alun perin vain kahdeksankiloinen kurttunahkainen rääpäle on saanut näin painoa puolet lisää eikä se enää palele vedessä, kiitos paksuuntuneen rasvakerroksen. 

Vielä vähän kuutin täytyy herkutella sairaalaoloissa, sillä vasta se on syönyt itsensä riittävän pulskaksi, se voidaan viedä takaisin mereen. Aiempina vuosina villieläinsairaalassa hoidetut kuutit ovat päässeet luontoon noin 30-kiloisina.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetaan luonnonvaraisia orpoja ja loukkaantuneita eläimiä. Emon vieroittamia kuutteja tuodaan villieläinsairaalaan lähes joka kevät, kun niitä löydetään rannoilta nälkiintyneinä tai merestä kauas harhautuneina.

Villieläinsairaala toimii osittain lahjoitusvaroin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.