VIDEO: Käänny mökkitielle varoen – opettele tämä tapa

Mökkikausi on alkanut ja samalla liikenne pikkuteille lisääntynyt. Kääntyminen päätieltä vasemmalle saattaa yllättää muut tielläliikkujat.

Kääntyminen suuremmalta väylältä vasemmalle aiheuttaa joka vuosi vakavia onnettomuuksia, kun ohittava auto törmää eteen kääntyvän kylkeen.

Vastaan tulevaa autoa osataan odottaa, mutta harva tulee ajatelleeksi, että myös takaa saattaa tulla ohittamaan lähtenyt auto.

Erityisen suuri riski on käännyttäessä pienelle mökki- tai pihatielle, sillä yleensä näiden risteysten kohdalla ei ole ohituskieltoa ja risteys saattaa olla hyvin huomaamaton.

Tarkista aina vasen sivupeili

Kääntyvän auton kuljettajan pitää kytkeä suuntamerkki hyvissä ajoin päälle ja tarkistaa peileistä ja päätä kääntämällä, että kukaan ei ole samalla hetkellä ohittamassa häntä.

Ohittamaan lähtevän auton kuljettajan pitää puolestaan tarkkailla edellä ajavan suuntamerkkiä, ryhmittymistä ja nopeutta. Ohittamista on syytä välttää myös mökkiteiden risteysten kohdalla. Edessä hiljentävä auto saattaa olla aikeissa kääntyä eikä tarjoamassa mahdollisuutta ohitukseen.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat