Mainos

Video: Huumekuskin raju pako pihakaduilla päättyy aitaan – poliisin juostessa perään matkustaja livahtaa paikalta

2:07

Huumeiden vaikutuksen alaisena olleen 24-vuotiaan miehen pako tallentui poliisiauton videolle helmikuussa 2016. Käräjäoikeus langetti miehelle ehdottoman vankeustuomion.

24-vuotias pakeni poliisia 22. helmikuuta 2016 Pikku-Huopalahdessa. Auto oli vuoden 1996 mallinen Opel Astra.

Poliisin partio yritti pysäyttää auton Taavetinkujalla. Pako jatkui lähialueen piha- ja kävelykaduilla. Tilkankujalla 24-vuotias ajoi kiinteistön sisäpihalle kapeasta aukosta, jolloin tuntemattomaksi jäänyt polkupyörää taluttanut henkilö oli jäädä alle.

Pako päättyi aitaan, jolloin mies lähti juoksemaan karkuun. Poliisi sai hänet kiinni Vesikujalta.

Autossa matkustajana ollut mies pääsi livahtamaan paikalta, sillä poliisit eivät kuljettajan perään lähtiessään huomanneet hänen olleen kyydissä. Myös hänet tavoitettiin myöhemmin.

Verinäytteen perusteella 24-vuotias kuljettaja oli käyttänyt kannabista ja klonatsepaamia.

Takaa-ajavan poliisiauton tallentama video oli oikeudenkäynnissä keskeinen todiste. 

Pahoinpitely Milliklubilla

24-vuotias tuomittiin samassa yhteydessä myös Helsingin Kaivokadun Milliklubi-ravintolassa tapahtuneesta pahoinpitelystä.

24-vuotias oli tapellut 29-vuotiaan kanssa. Nuorempi mies oli lyönyt ensin ravintolassa avokämmenellä, koska toinen oli kävellyt liian leveästi.

Kaksikko otti vielä yhteen valomerkin jälkeen ravintolan ulkopuolella. Myös 29-vuotias tuomittiin pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus päätyi antamaan 24-vuotiaan kolmen kuukauden ehdottoman vankeustuomion ehdottomana. Liikennepako aiheutti konkreettista vaaraa ja pahoinpitelyssä mies löi, vaikka toinen makasi jo maassa.

24-vuotias oli aiemmin tuomittu omaisuusrikoksesta yhdyskuntapalveluun, mutta sen suorittaminen oli jäänyt kesken ja osa muutettu vankeudeksi.

Käräjäoikeus katsoi, että tämä osoitti välinpitämättömyyttä hänelle tuomittua rangaistusta kohtaan ja päätyi ehdollisen vankeuden sijaan ehdottomaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.