Video: Happy Birthday, Mr. President – Saara Aalto esiintyi Ahtisaarelle kuin Marilyn Monroe Kennedylle

Saara Aalto lauloi Martti Ahtisaarelle:"Happy Birthday, Mr. President" 2:50

Maailmalla rauhanvälittäjänä ansioituneen presidentti Martti Ahtisaaren mukaan satavuotias Suomi kelpaa yhä malliksi tasa-arvoisesta ja oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta.

Martti Ahtisaaren mukaan koulutuksen ja terveydenhuollon takaaminen kaikille perhetaustasta riippumatta on resepti myös maan tulevalle menestykselle.

– Tähän haluaisin lisätä, ettei se olisi pahitteeksi monelle muullekaan, Ahtisaari sanoi Kansallisteatterissa pidetyssä seminaarissa.

Maailmanpolitiikan entisistä johtajista koostuvan Elders-ryhmän sekä Ahtisaaren Crisis Management Initiative -järjestön seminaarissa juhlistettiin sekä satavuotiasta Suomea että kuukauden kuluttua 80 vuotta täyttävää Ahtisaarta.

YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin mukaan Ahtisaari on hänen tuntemistaan henkilöistä ainoa, joka on tehnyt rauhaa kolmella mantereella: Afrikan Namibiassa, Euroopan Kosovossa ja Aasian Acehissa.

– Martti on aina pitänyt kiinni siitä, että jokainen konflikti on ratkaistavissa, jos osapuolet todella haluavat päästä sopuun, Annan sanoi.

– Suomi ja Martti, hyvää syntymäpäivää!

Puheiden ja paneelikeskustelun jälkeen seminaari päättyi sinivalkoiseen sonnustautuneen laulaja Saara Aallon Ahtisaarelle esittämään onnittelulauluun Happy Birthday, Mr. President.

Näyttelijä Marilyn Monroe esitti saman laulun Yhdysvaltain presidentille John F. Kennedylle Madison Square Gardenissa New Yorkissa vuonna 1962. Kennedy täytti tuolloin 45 vuotta. Yllätyslaulu ruokki entisestään huhuja presidenttin ja Marilynin suhteesta. Kennedy oli naimisissa.

Lue myös:

    Uusimmat