VIDEO: Ekologinen sisustaminen – kestävää ja kotimaista

Millaista on ekologinen sisustaminen. Ekologisesta sisustamisesta innostunut bloggaaja Vilja Vehkaoja kertoo Huomenta Suomessa omia näkemyksiään.

Ekologisuus on pinnalla myös sisustamisessa. Bloggaaja Vilja Vehkaojalle se on erityisesti kestävyyttä, kotimaisuutta, vanhan ja uuden yhdistämistä ja omin käsin tekemistä.

– Aina kun tavara on sellainen, että se kestää sukupolvelta toiselle, niin se on automaattisesti ekologinen. Se on pitkäikäinen ja sen kanssa voi elää arjessa normaalisti, ilman että se kuluu, menee rikki ja se pitää korvata uudella esineellä.

Ekologisuus ei kuitenkaan tarkoita vain kalliita designklassikoita. Myös halvalla voi sisustaa ekologisesti. Kirpputorit ovat tähän oiva paikka.

Vehkaojan kotona ekologisuus näkyy vanhemmilta ja isovanhemmilta perityissä suomalaisissa huonekaluissa ja astioissa jotka kestävät aikaa. Tuunaamalla ja kunnostamalla ne saavat lisää elinvuosia.

Suosikki ekomateriaali Vehkaojalle on puu.

– Puu taipuu moneksi ja siitä löytyy paljon eri värisävyjä, esimerkiksi tammea pystytään käsittelemään lähes minkä väriseksi tahansa. Puu tuo kodikkuutta ja se on kestävä ja sitä voidaan aina käsitellä uudelleen.

Nykyään huonekaluja valmistetaan erilaisia levyistä, niiden pinta kuluu nopeammin, mutta myös mdf-levyä voi hioa ja maalata.

Vilja Vehkaojalle ekologisuus on sisustamisessa tärkeää.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat