Video ei herkille! Miesten koukkuun tarttui hai, ampuivat sitä revolverilla ja kiduttivat – saivat tuomion eläinrääkkäyksestä

Video ei herkille: Mies kuvasi, kun kidutti haita – sai tuomion 0:53
VIDEO EI HERKILLE! Floridalaismiehet kuvasivat hain kiduttamisen videolle.

Haita kiduttaneet floridalaismiehet on tuomittu eläinrääkkäyksestä Yhdysvalloissa.

30-vuotias floridalaismies tuomittiin törkeästä eläinrääkkäyksestä 10 päiväksi ehdottomaan vankeuteen, minkä jälkeen hän on 11 kuukautta ehdonalaisessa.

Hänet määrättiin myös tekemään 250 tuntia yhteiskuntapalvelusta, mistä puolet täytyy suorittaa eläinsuojelukeskuksessa, sekä maksamaan 2500 dollaria sakkoja. Lisäksi hänen kalastuslupansa evätään kolmeksi vuodeksi.

Myös miehen 23-vuotias ystävä tuomittiin 10 päiväksi vankeuteen samassa tapauksessa. Hänet tuomittiin törkeän teon sijaan eläinrääkkäyksestä. 

Veneseurueen kolmannen miehen syytteet hylättiin aiemmin.

Latasivat teosta videoita nettiin

Tapaus sai alkunsa kesäkuussa 2017, kun mieskolmikko lähti veneellä Meksikonlahdelle kalastamaan. He lähettivät sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita haista, joka oli jäänyt miesten koukkuun. 

Videolla miehet ampuvat haita revolverilla ja raahaavat kituvaa haita perässään kiihdyttäessään moottoriveneellä. 

Video lähti leviämään internetissä laajasti, kun floridalainen Mark the Shark -nimellä tunnettu hainpyytäjä jakoi videon omissa kanavissaan tarkoituksenaan selvittää miesten henkilöllisyydet. Hän halusi miehet vastuuseen teoistaan.

Miehet otettiin kiinni joulukuussa 2017.

Asianajaja pelkäsi valamiesten oikeustajun hämärtyvän

Miehiä ei tuomittu oikeudenkäynnissä, vaan he hyväksyivät syyttäjien ja puolustusasianajajien neuvotteleman sopimuksen, missä he tunnustivat syyllistyneensä rikoksiin.

Puolustusasianaja kertoi Tampa Bay Timesille neuvotelleensa sopimuksen, koska pelkäsi valamiehistön oikeustajun hämärtyvän, sillä videot herättävät voimakkaita tunteita.

Lähteet: CNN, Tampa Bay Times.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat