Mainos

Video: Boliviasta löytyi valtava dinojalanjälki – "Tämä oli hyvin odottamatonta"

Etelä-Amerikassa Boliviassa on löydetty valtava dinosauruksen jättämä jalanjälki.

Jalanjäljen arvioidaan olevan jopa 80 miljoonaa vuotta vanha, ja sen halkaisija on yli metrin. Näin isoa lihansyöjädinosauruksen, abelisauruksen jalanjälkeä ei ole ennen löydetty.

– Tällä Nino Mayun alueella, ja täällä missä me nyt olemme, on paljon dinosaurusten jättämiä jalanjälkiä. Löysimme alueelta lihansyöjäsauruksen, valtavan, kolossaallisen dinosauruksen jalanjäljet, joka oli hyvin odottamatonta. Tämä on erikoista siksi, että jalanjälki kuuluu ilmeisesti abelisaurukselle, kertoo argentiinalainen paleontologi Sebastian Apesteguia uutistoimisto Reutersille.

Jalanjälki löydettiin noin 64 kilometrin päässä Sucren kaupungista Keski-Boliviassa. Löydön teki alun perin turistiopas aiemmin tässä kuussa. Alue on tunnettu pehmeästä savimaaperästään, jossa on havaittu useita dinosaurusten jalanjälkiä ja fossiilijäännöksiä. Alueelta on löydetty myös abelisauruksen pieniä jäännösfossiileja.

Abelisaurukset olivat isoja lihansyöjiä liitukauden lopulla, joka on kolmas ajanjakso mesotsoiinessa maailmankaudella. Lajista on löydetty aikaisemmin ainoastaan pääkallo, joten sen koosta ei olla ihan varmoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.