Mainos

Argentiinasta löydetty dinosaurus varmistumassa suurimmaksi

Tiedemiehet ovat keränneet lisää todisteita siitä, että toissa vuonna Argentiinasta löydetty dinosaurus on historian suurin maalla kävellyt eläin.

Brittilehti Guardian kertoo, että yli 200 luulöydöksen avulla paleontologit ovat pystyneet luomaan aiempaa luotettavamman arvion dinosauruksen koosta.

Uuden dinosauruksen pituudeksi on arvioitu 37 metriä ja painoksi yli 70 tonnia, joka vastaa 15 afrikannorsun yhteispainoa

Havainto on merkittävä, sillä aiemmat arviot muista valtavista dinosauruksista ovat perustuneet vain muutamiin luihin. Esimerkiksi argentinosauruksen koko on päätelty alle 20 luusta.

Titanosauruksiin kuuluvaa pitkäkaulaista kasvissyöjää ei ole vielä virallisesti nimetty.

Dinosaurus eli arviolta 100 miljoonaa vuotta sitten. 

Seitsemän yksilön luita samassa paikassa  

Ensimmäinen havainto tehtiin keväällä 2014 Argentiinan Patagoniasta, kun lammastaan etsinyt maanviljelijä sattumalta huomasi valtavan kivettyneen luun.

Samalta alueelta on löydetty seitsemälle eri yksilölle kuuluneita luita. Tiedemiehiä askarruttaa, miksi seitsemän dinosaurusta oli kuollut samaan paikkaan ja jos ne olivat kuolleet väkivaltaisesti, niin millainen peto pystyi surmaamaan tämän lempeiden jättiläisten lauman.

BBC lähettää tammikuun lopulla dokumentin, jossa luonto-ohjelmaveteraani David Attenborough seuraa dinosauruksen parissa työskennelleiden paleontologien salapoliisityötä.

Mallinnos jättidinosauruksen luurangosta on paljastettu yleisölle luonnontieteellisessä museossa New Yorkissa.

0:47

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.