Mainos

Video: 2,5-vuotias vantaalaisbokseri Gunnar Bärlund hurmaa vibraatollaan – "Hän on suuri taiteilija"

0:41

Gunnar Bärlund on 2,5-vuotias Vantaalla osuva bokserinuorukainen. Paitsi että Gunnarilla on valloittava persoona, on sillä myös oma hieno vibratonsa, joka hurmaa kuuntelijat. Nyt fanit hinkuvat jo ihan oikeaa konserttia. Nyrkkeilijälegendan mukaan nimetyn koiran bravuuri on jäätelöauton tunnusmelodia ja tämän kesän uutuussävelmä ruohonleikkurin putputus.

– Gunnar on aikamoinen persoona. Ja on käynyt ilmi, että hän osaa laulaa. Hänellä on hauska erikoinen ääni, kertoo Gunnarin emäntä Annika Bärlund MTV uutisille. 

Monet koirat ulvovat esimerkiksi sireenejä, joten pelkkä laulaminen ei tee Gunnar Bärlundista mitenkään erityistä. Erikoista on sen sijaan sen ihmismäinen ääni, jota emäntä kuvailee termillä "mustalaisvibra".

– Meidän koiralla on sellainen tunteikas, syvä vibrato, joka kuulostaa vähän Martti Servolta. Gunnar oikein sulkee silmät, kun hän vetää tunteella. Me nauramme aina ihan vedet silmissä, Annika Bärlund kuvailee nytkin nauraen.

– Ihmiset usein kysyvät, että tuleeko tuo ääni koirasta, koska se kuulostaa paikoittain aika inhimilliseltä paikoittain. Hetkittäin tulee mieleen tapa, jolla mustalaiset laulavat tangoa.

Jäätelöauto saa serenadin

Erityisen tunnettu Gunnar on jäätelöauton tunnusmelodian tulkitsijana. Myös poliisi- ja paloautojen sekä ambulanssien sireenit saavat koiran sisäisen artistin eloon.

– Joka torstai, kun jäätelöauto saapuu, meillä on show päällä. Gunnar vähän aikaa ihmettelee, alkaa kääntää päätään ja sitten ulvahtaa ja sitten alkaa tulla se vibra sieltä. Hän on suuri taiteilija.

– Nykyään laitamme myös YouTubesta sireenejä soimaan ja hän laulaa. Se on kyllä kieltämättä aika hauskaa.

Ulkopuoliset ovat epäilleet, että sireenien ujellus voi sattua koiraa korviin. Perhe ei tätä usko.

– Se ei voi olla niin, koska se saattaa alkaa laulaa hyvin vaimeastakin äänestä. Tänä kesänä hän on alkanut laulaa kun kuulee ruohonleikkurin, ja sehän on matalaa putputusta. Että ei se voi millään sattua korviin ja hän laulaa sillekin, Annika Bärlund toteaa. 

Naapureiden onneksi Gunnar on maltillinen laulaja, eikä nosta kuulua vibraansa kovin korkeille desibeleille. 

– Joskus naapurit saattavat ihmetellä, kun se laulaa parvekkeella, mutta ei se koskaan niin kova laula. Luulen, että se herättää ihmisissä enemmän hilpeyttä.

Gunnar on saanut myös kiitettävästi julkisuutta. Sillä on oma Instagram-tili ja Facebookissa se on saanut jo konserttia toivovia faneja.

– Facebookin bokseriryhmässä on Gunnarin videoita ja siitä on tullut hirveä hitti. Ihmiset ovat ihan hulluina, että "nyt keikka Gunnarille" ja "Gunnarin täytyy saada konsertti".  

Nimi nyrkkeilijälegendalta 

Monet kyselevät myös bokserin nimestä. Tähän onkin aihetta, sillä koira on nimetty nyrkkeilijälegenda Gunnar "GeeBee" Bärlundin mukaan. Nimivalinta oli kuumenna päivän selvä.

– Meidän sukunimemme on Bärlund, ja kun otimme Gunnarin ajattelimme, että bokserille sopisi joku nyrkkeilijän nimi.

– Ja Gunnar Bärlundhan on tunnettu vanha nyrkkeilijä, jolla on oma patsaskin Helsingin Vallilassa. Ajattelimme, että eihän urosbokserille voi tässä tapauksessa mikään muu nimi sopia kuin Gunnar Bärlund. Ja nimen sanominen yleensä herättää myös muissa ihmisissä hilpeyttä, että "ei voi olla totta".

Gunnar on ukkomies

Gunnar on vielä nuori teinipoika: se täyttää 2. heinäkuuta kaksi ja puoli vuotta. Nuoresta iästään huolimatta se on jo naimisissa oleva ukkomies. 

– Ystävättärelläni on bokserinarttu, ja koirat ovat leikkineet yhdessä ihan pikku pennuista asti. Ne ovat aivan liimautuneita toisiinsa ja ihan silminnähden rakastuneita.

– Me päätimme leikkimielisesti naittaa ne yhteen ja järjestimme Hangossa viime kesänä hääseremonian Tulliniemen hiekkarannalla. Koirat oli puettu hääasuun ja pidimme ihan kunnon juhlat. Leikkimielistähän se oli, mutta meillä oli kauhean hauskaa ja koirat ovat siksi nyt mukamas virallisesti naimisissa.

Kiltti sähläri

Luonteeltaan Gunnar on omistajansa mukaan tyypillinen bokseri: energinen, kiltti, lapsirakas ja lapsellinen mutta samalla myös hirveä sähläri.

– Gunnar on niin hauska persoona, että eihän sitä voi olla rakastamatta. Tuntuu, että koko perheen arki pyörii herran ympärillä. Bokseri yleensäkin on rotuna valloittava ja vie kyllä kaikkien sydämet.

Gunnarin paras kaveri löytyykin kotipiiristä: hän on perheen kahdeksanvuotias poika.

– Gunnar painaa 37-38 kiloa ja poikani vähemmän kuin koira, mutta ne ovat kuin paita ja peppu.

– Ihmisillä on usein väärä kuva boksereista. Ne saattavat jonkun mielestä näyttää pelottavilta, mutta sitähän ne eivät ole ollenkaan. Ne ovat hyvin lapsirakkaita ja lapsellisia, ja erittäin ilmeikkäitä, Annika Bärlund kehuu lemmikkiään.

Onko sinulla kiinnostava lemmikki, tapahtuma, kesämökki tai ihan mitä vaan? Lähetä uutisvinkki joko suoraan mieleiselle toimittajalle tai osoitteeseen uutiset@mtv.fi. Ja kuten monesti, molempi parempi, koska mekin lomailemme!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.