Mainos

Viallinen laturi aiheutti miehelle karmivat palovammat – tunnista vaaranmerkit ajoissa!

Monella on tapana ladata puhelimensa öisin ja tehdä se sänkynsä vieressä. Tapa voi kuitenkin helposti muuttua hengenvaaralliseksi.

Yhdysvaltalainen Wiley Day, 32, sai karmeita palovammoja älypuhelimensa laturista nukkuessaan. Day oli laittanut iPhone-puhelimensa edellisenä iltana lataukseen sänkynsä viereen, kuten hänellä oli tapana tehdä joka ikinen ilta.

Aamulla herätessään miehen kaulassa roikkunut metallinen koru tarttui kiinni laturin rispaantuneihin piuhoihin. Korusta tuli hetkessä hengenvaarallinen, kun se alkoi johtaa sähköä miehen kaulan ympärillä.

Day kuvaili sähkövirtausta kaulallaan karmivaksi kokemukseksi. Sähköisku tuntui puristavana paineen tunteena kaulansa ympärillä. Miehen onnistui vetää koru päänsä yli ennen kuin pahempia vammoja ehti syntyä.

Polttavan kuuma koru ehti kuitenkin aiheuttaa hurjat toisen ja kolmannen asteen palovammat kaulan ja käsien alueelle. Vammoja hoidettiin sairaalassa kolmen päivän ajan. Miestä hoitaneen lääkärin mukaan laturin aiheuttama sähköisku oli noin 110 volttia, mikä voisi aiheuttaa jopa kuoleman.

Ylikuumentuvia tai rikkinäisiä latureita ei tulisi koskaan käyttää. Laturin lämpötila olisi hyvä tarkistaa: jos se tuntuu polttavan kuumalta käsille, ei se ole turvallinen käyttää. Puhelimia tai muita laitteita ei tulisi koskaan myöskään ladata sängyllä tai sohvalla, jossa ylikuumentumisen riski kasvaa.

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.