Vexi Salmi ihaili ja keräili saksalaista taidetta – näin sanoittajataituri muisteli ensimmäisiä Saksan-reissujaan Irwinin kanssa

2:14
Vexi Salmi kertoi Saksan gallerioista haalitusta taidekokoelmastaan MTV Uutisille vuonna 2017

Sanoittajamestari Vexi Salmi kuoli tiistaina nopeasti edenneeseen sairauteen 77 vuoden iässä.

Sanoittajalegenda Veikko "Vexi" Salmi menehtyi tiistaina 8. syyskuuta nopeasti edenneen sairauden uuvuttamana Helsingissä.

Iskelmänikkari oli myös tunnettu taiteen keräilijä. Vuonna 2017 Salmi järjesti synnyinkaupunkiinsa Hämeenlinnaan ainutlaatuisen näyttelyn, jossa oli esillä hänen vaikuttava kokoelmansa saksalaista natsien kieltämää "rappiotaidetta".

Kyseessä oli sanoittajalegendan 75-vuotisjuhlanäyttely.

– Olen aina pitänyt rujosta ja voimakkaasta ilmaisusta. En liikoja mieti valintojani. Ostan hetken mielijohteesta sitä, mikä koskettaa ja miellyttää, Salmi kuvaili valintojaan MTV Uutisten haastattelussa lokakuussa 2017.

Saksasta tuli Salmelle tärkeä matkakohde. Hän muisteli samaisessa haastattelussa, kuinka hän teki ensimmäiset reissunsa Saksaan jo 1960-luvun alussa lapsuudenystävänsä ja työtoverinsa Antti Hammarbergin, eli Irwin Goodmanin kanssa.

– Ei siellä Irwinin seurassa juuri taidetta haettu. Enemmänkin haettiin naisia. Huumaannuttiin vapaudesta ja maailmasta, josta ei Suomessa tiedetty mitään. Niihin menivät sitten rahatkin, hän totesi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja