Vetyautojen tankkausasema räjähti Norjassa – Toyota ja Hyundai keskeyttäneet autojensa toimitukset

Toyota ja Hyundai ovat keskeyttäneet vetyautojensa toimitukset Norjassa sen jälkeen, kun tankkausasemalla sattui maanantaina räjähdys.

Norjan Sandvikassa sijaitsevalla vetyautojen tankkaus- ja jalostusasemalla sattui räjähdys maanantaina noin kello 17.30 paikallista aikaa.

Kukaan ei loukkaantunut varsinaisessa räjähdyksessä, mutta paineaalto oli niin voimakas, että se sai useiden lähistöllä olleiden autojen turvatyynyt laukeamaan. Kaksi ihmistä vietiin lauenneiden turvatyynyjen seurauksena sairaalaan tarkastettavaksi. 

Uno-X-yhtiön operoimalla asemalla sattunut räjähdys oli paikallisen Budstikka-lehden mukaan valtava. Tapahtuneen vuoksi aseman ympärille määrättiin 500 metrin varoalue, mikä pakotti sulkemaan kaksi vilkasta risteystä.

Kyseessä oli kylmäasema eli siellä ei ollut lainkaan henkilökuntaa. Asema on ollut käytössä marraskuusta 2016 lähtien.

Näin tehokkaasti vetyauto puhdistaa ilmaa 1:12
VIDEO: Näin tehokkaasti vetyauto puhdistaa ilmaa.

Räjähdyksen syystä on käynnistetty tutkinta.

Tapahtuman seurauksena Uno-X on toistaiseksi sulkenut kaikki vetyasemansa. Myös autovalmistajat Toyota ja Hyundai ovat ilmoittaneet keskeyttäneensä vetyautojensa toimitukset Norjassa toistaiseksi, sillä niitä ei voi tällä hetkellä tankata.

He, joilla on jo vetyauto, ja jota he eivät asemien sulkemisen vuoksi pysty tankkaamaan, saavat valmistajilta käyttöönsä sijaisauton.

Myös Yhdysvaltain Santa Clarassa Kaliforniassa sattui räjähdys vetyasemalla alle kaksi viikkoa sitten.

Artikkelia muokattu 14.6. klo 16.15: Autovalmistajat eivät ole keskeyttäneet autojensa myyntiä, vaan ainoastaan niiden toimitukset toistaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat