Vettelin kesämökki villitsi pikkukylän: "Päivän puheenaihe"

Keskiviikkona uutisoitiin saksalaisen F1-kuljettaja Sebastian Vettelin ostaneen loma-asunnon Joutsasta, Rutalahden kylältä.

Suomi-faniksi tunnustautuva nelinkertainen F1-mestari Sebastian Vettel osti Joutsan kunnassa Rutalahden kylällä sijaitsevan kesämökin 1,3 miljoonalla eurolla Miss Suomi 2013 Lotta Hintsan isältä, F1-piireissä arvostetulta lääkäriltä Aki Hintsalta.

Rutalahden kylällä uutinen F1-mestarin mökkihankinnasta on otettu ilolla vastaan. Rutalahden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jouko Tarkkanen myhäilee uutisen puhuttavan kyläläisiä kovasti.

– Kyllä tämä mökkikauppa on ollut nyt ensimmäinen puheenaihe kaikilla. Positiivisesti siitä ajatellaan, sehän vain nostaa pienen kylän mainetta.

Sen suurempia suunnitelmia uuden mökkinaapurin vastaanottamiseksi kylällä ei ole vielä tehty.

– Taitaa olla vasta ensi kesän tapahtumia ne sitten. Vielä ei ole mietitty, että miten toivottaisimme tervetulleeksi, mutta emmeköhän me jotain keksi.

Tarkkanen uskoo sympaattisen oloisen Vettelin sopivan hyvin kylän asukaskuntaan.

Vettel puhuttaa sosiaalisessa mediassa

Kyläyhdistyksen sihteeri Maire Huikko on pitkin päivää seurannut kyläläisten keskustelua Vettelin mökkihankinnasta sosiaalisen median kautta. Rutalahden kylällä kun on Facebookissa oma sivustonsa.

– Hirveästi tämä aihe näyttää puhuttavan ja ihmisistä on mukavaa, että Vettel tulee tänne, Huikko tunnelmoi.

Kylällä puuhataan parhaillaan adressia sen hyväksi, että Rutalahti liitettäisiin Toivakan kuntaan. Rohkeimmat ovatkin kehottaneet Huikkoa pyytämään Vetteliä mukaan allekirjoittamaan adressin.

– Sanoisin, että 90 prosenttia kyläläisistä toivoisi liitosta. Aihe on aika kuuma peruna kylällä ja juuri luin sähköpostia, jossa kehotettiin pyytämään Vettelin nimeä adressin, Huikko nauraa.

Vaikka Vettelin kesämökki puhuttaakin kylällä, on siellä jo entuudestaan totuttu näkemään F1-kuljettajia.

Mökin Vettelille myynyt Aki Hintsa on tunnettu F1-lääkäri, joka on kestinnyt kesämökillään tähtiä aiemminkin. Huikko uskoo kyläläisten jättävän Vettelin kuitenkin rauhaan.

– Hieman sitä saatetaan seurailla, että koska Vettel ajelee tiellä. Eiköhän hän kuitenkin saa olla ihan rauhassa, Huikko arvioi.

Rutalahden Facebook-sivuston keskustelussa kyläläiset uskovat myös tähden saavan nauttia luonnon rauhasta Päijänteen rannalla ilman suurta hälyä.

– Tuskin haittaa kenenkään Rutalahtelaisen elämän menoa, täällä kun annetaan naapureiden elää rauhassa eikä puututa heidän asioihinsa. Elä ja anna toistenkin elää. Apua saat jos tarvitset, kylän tunnelmia Facebookissa summaa Seija Tyviö.




Lue myös:

    Uusimmat