Mainos

Vettel varoittaa Ferrarin iskukyvystä: ”Siitä tulisi puistokävely, jos toistaisimme sen”

2:57

Sebastian Vettel ei halua kuulostaa liian itsevarmalta, mutta muistuttaa, että jos Ferrari pystyy uusimaan viimevuotisen kehitysharppauksensa, Mercedes saa todella lyödä kaikkensa peliin tulevan vuoden F1-sarjassa.

MAINOS

Abu Dhabin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Ferrari piti vielä kesällä MM-kärkipaikkaa hallussaan, mutta kesätauon jälkeen Mercedes antoi päävastustajallleen kyytiä Belgiassa ja Italiassa, minkä jälkeen Ferrari sortui lopulta omiin hölmöilyihinsä Aasian kisoissa.

Kovan kritiikin keskellä harva kuitenkaan muisti, kuinka pitkältä takamatkalta Ferrari tuli vuoden aikana aivan Mercedeksen kantaan. Vettel luottaa, ettei Ferrarin kehityshuippua ole suinkaan vielä nähty.

– Jos pystymme ottamaan samanlaisen askeleen ensi vuonna – älkää käsittäkö väärin, sillä saksalaiset eivät yleensä vitsaile – niin siitä tulisi helppo puistokävely, Vettel tokaisi torstaina Abu Dhabin päätöskisan lehdistötilaisuudessa.

– Haluan sanoa sillä vain, että kehityksemme on ollut uskomatonta. Tiimi teki vahvan auton heti vuoden alkuun ja se, millä tavalla olemme kehittäneet autoa ja moottoria, on ollut huomattavaa.

Vettel pystyi edellisessä kisassa Brasiliassa palaamaan voittajaksi seitsemän kisan tauon jälkeen. Saksalaiskuski on toisaalta tyytyväinen, että jos mestaruus piti hävitä, se tapahtui hyvissä ajoin. Nyt Ferrarikin on saanut keskittyä kahdessa viimeisessä kisassa ensi vuoden suunnitelmiensa testaamiseen.

– Olemme olleet lähellä, muttemme tarpeeksi lähellä ratkaisevilla hetkillä. Teimme yhteenvetomme ja otimme opiksi, joten uskon, että se auttaa meitä ensi vuonna, hän totesi.

– Kaikki tietysti puskevat kovaa töitä talven aikana, mutta luotan siihen, että meillä on oikeat ihmiset, jotka hommaan tarvitaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.