Räikkönen: Jotenkin Bottas onnistui koskettamaan autoani

Ferrarin Kimi Räikkösen kilpailu F1:n Espanjan GP:ssä päättyi jo pian lähdön jälkeen.

Räikkönen törmäsi Red Bullin Max Verstappenin kanssa ja auto vaurioitui. Räikkönen jäi radan sivuun, ja myös Verstappen keskeytti.

Tilanne sai alkunsa, kun hiukan Räikkösen taakse jäänyt Valtteri Bottas osui tiukassa kolmen auton kurviväännössä Räikkösen takarenkaaseen. Sen myötä Räikkönen osui Verstappeniin, ja auton eturipustus vaurioitui pahoin.

- Auto hyppäsi ja meni suoraan Red Bullia päin. En voinut tehdä mitään, Räikkönen kuvaili.


Suomalaiskuljettajilla on osumahistoriaa jo aiemmilta kausilta. Räikkönen ei lähtenyt muistelemaan yhteenottojaan Bottaksen kanssa.

- Menneisyydellä ei ole väliä, mutta en ole nähnyt tilannetta vielä. Sain osuman oikeaan takakulmaan, autoni hyppäsi ja menin Verstappenin autoa päin. En voinut tehdä mitään, Räikkönen toisti.

- Lähtöni oli hyvä, mutta silti suoralla Bottas blokkasi minut kerran ja minun oli väistettävä vasemmalle. Sitten ensimmäisessä kurvissa annoin hänelle tilaa ja jotenkin hän onnistui koskettamaan oikeaa takakulmaani. Kun sinuun osutaan takaa, ei siinä ole paljoa tehtävissä. Olen aika varma että hänellä oli riittävästi tilaa, mutta en tiedä mitä tapahtui. En ole nähnyt videota vielä.

Räikköseltä kysyttiin, oliko hänen mielestään hieman outoa, että tilanne tutkittiin myöhään eikä Bottas saanut rangaistusta.

- En tiedä siitä. Ei se ole minun päätettävissäni, Ferrari-kuski vastasi.

Räikkönen on yhä MM-pisteissä neljäntenä, mutta ero kärkimieheen eli tallitoveri Sebastian Vetteliin on jo 55 pistettä. Veikö keskeytys saumat MM-taistossa pysymiseen?

- En tiedä, en ajattele sitä juuri nyt...

Räikkösen synkeä päivä sisälsi ilonpilkahdustakin. Keskeytyksen jälkeen tv-kamera poimi katsomosta Ferrari-paitaan ja -lippikseen pukeutuneen pikkupojan, joka oli purskahtanut itkuun suosikkinsa keskeyttämisen takia. Pojan päivä kuitenkin pelastui, kun hän pääsi Ferrarin tiloihin tapaamaan Räikköstä. Ja sai päähänsä uuden lippiksen, hymyilevän Räikkösen asettamana. 


Lue myös:

    Uusimmat