Vettel pyysi Räikköseltä anteeksi heti kisan jälkeen

Sebastian Vettel pahoitteli tallikaverilleen Kimi Räikköselle sitä, ettei suomalainen pystynyt käyttämään täyttä vauhtiaan Unkarin GP:ssä.

Ferrari otti kaksoisvoiton, vaikka Vettelillä oli ongelmia auton ohjauksen kanssa. Räikkönen sanoi useaan otteeseen tiimiradiossa, että hänellä olisi enemmän vauhtia, ja Vettelin perässä ajaminen saattaisi hänet vaaraan, kun Mercedekset tulivat takaa.

Vettel harmitteli, että auton ohjaamisen takia kisasta tuli paljon vaikeampi.

– Vauhti tänään oli todella hyvää, Kimi olisi voinut ajaa paljon kovempaa. Itse asiassa menin heti kisan jälkeen pyytämään häneltä anteeksi, että pidättelin häntä. En päässyt vain kovempaa, Vettel sanoi.


Vaikka ongelmia oli, Ferrarin vahva vire Unkarissa toi voiton. C Moren Mervi Kallio kysyi Vetteliltä, onko talli antanut käskyn, että Räikkösen täytyy pysyä Vettelin takana, koska hän on MM-johdossa.

– Näin, että Kimi pääsisi kovempaa, niin muutkin, minä pidättelin vähän kaikkia. En tehnyt sitä vapaaehtoisesti, olisin halunnut ajaa kovempaa. Tajusin ensimmäisellä stintillä, että kisasta tulee vaikea ja toisella aloitin vähän varovaisemmin, etteivät ainakaan renkaat petä. Lopussa sain hyvän rytmin ja pystyin pitämään eroa. Tämä ei ole helpoin paikka ohittaa, se helpotti, Vettel sanoi.

– En ollut sekunteja karussa, ja jos Kimillä olisi ollut mahdollista ohittaa, hän olisi tehnyt sen. Sama pätee Valtteriin (Bottas) ja Lewisiin (Hamilton); jos he olisivat oikeasti pystyneet ohittamaan, he olisivat tehneet sen. Oli tärkeää saada paalupaikka ja hyvä lähtö, sitten vain yritin kontrolloida kisaa, hän päätti.

Vettelillä on nyt 202 MM-pistettä ja kakkosena olevalla Lewis Hamiltonilla 188.


Lue myös:

    Uusimmat