Vettel sanoi suoraan: Kimi oli paljon nopeampi

Unkarin GP:n voittanut Sebastian Vettel myönsi kisan jälkeen, että tallikaveri Kimi Räikkönen oli kisassa nopeampi.

Vettel huomasi jo lähtöruudukossa, että hänen ohjauksessaan oli vikaa. Suorilla ajaessaan Vettel joutui pitämään rattia selvästi vasemmalle käännettynä. Vika paheni kisan edetessä, mutta hän sinnitteli voittajaksi.

Räikkönen sanoi toistuvasti tiimiradiossa, että häneltä löytyisi paljon enemmän vauhtia. Räikkönen pelkäsi, että jos hän jää Vettelin taakse jumiin, takaa tulevat Mercedekset uhkaavat hänen kakkossijaansa. Räikkönen oli lopulta maalissa toinen.

– Kimillä oli hyvin vauhtia ja hän olisi voinut ajaa paljon kovempaa kuin minä suurimman osan kisasta, Vettel myönsi kisan jälkeen.

Vettel oli toivonut rauhallista iltapäiväpuhdetta, mutta ohjausongelma teki kisasta todella vaikean.

– Ratti ei ollut suorassa. Se ei tuntunut oikealta ja se vain paheni. Yritin sopeutua tilanteeseen, tiesin ettei sitä voi muuttaa ja yritin vain säästellä takarenkaita. Puhuimme asiasta radiossa. Minulle sanottiin, että minun pitää välttää kanttikiviä, mutta radalla, jossa kanttikiviä käytetään, se heikentää suorituskykyä. Toisella stintillä halusin varmistaa, että renkaat kestävät joten jouduin säästelemään, Vettel kertasi.

– Lopussa ajoin täyttä vauhtia ja muut olivat jonossa perässäni. Onneksi tällä radalla ei voi ohittaa. Minulla ei ollut varaa virheisiin.



Lue myös:

    Uusimmat