Räikkönen kiersi kysymyksen Vettelin suosimisesta – "Vauhtia helpostikin voittoon"

Kimi Räikkönen kiersi suoran kysymyksen siitä, kiellettiinkö häntä haastamasta tallikaveriaan Sebastian Vetteliä.

Paalulta kisaan lähtenyt Vettel ajoi voittoon ja kasvatti MM-johtonsa Lewis Hamiltoniin verrattuna 14 pisteeseen. Räikkönen ajoi Unkarissa maaliin toisena, mutta sai kovaa uhkaa Hamiltonilta, kun ohjausongelmista kärsinyt Vettel hidasti hänen menoaan. Kyytiä tuntui olevan, mutta Räikkönen pysyi kiltisti Vettelin takana, eikä lähtenyt haastamaan voitosta.

C Moren Mervi Kallio kysyi Räikköseltä kisan jälkeen, kielsikö Ferrari häntä haastamasta Vetteliä.

– No aika vaikea sitä on haastaa. Lähtö oli ihan hyvä ja sain ihan hyvin ekaan mutkaan, mutta tiimikaveri oli välissä, niin ei hirveästi viitsi mitään tyhmääkään tehdä. Aika rauhassa otin sen ensimmäisen mutkan. Sen jälkeen ehkä varikkopysähdyksellä olisin halunnut olla muutaman kierroksen kauemmin, renkaat olivat hyvässä kunnossa, mutta vaikea sanoa, missä Mersut olivat, he pysähtyivät vähän aiemmin, Räikkönen vastasi.

– Vauhtia oli, mutta vaikea ohittaa tällaisella radalla.


Räikkönen kuitenkin myönsi suoraan, että vauhtia oli voittoon riittävästi.

– Oli joo, aika helpostikin, mutta eilisen (aika-ajon) virheen jälkeen en voi syyttää kuin itseäni, hän totesi.

Räikkönen on MM-pisteissä viidentenä, 86 pistettä Vetteliä perässä. Unkarissa Ferrari toimi loistavasti.

– Ei ollut mitään ongelmia, muttei pystynyt täysin omaa vauhtia ajamaan, mutta se on ihan normaalia, jos on muiden perässä. Auto toimi hyvin, eilenkin oikeastaan ja tänään vielä paremmin. Aina se harmittaa vähän olla toinen. Tämä oli tiimille hyvä tulos, se on pääasia, Räikkönen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat