Vetteliltä tiukka ei Ferrarin tiimikäskyille – "Sanoin että Kimikin pääsee kovaa"

Sebastian Vettel ei vaatinut Ferrarilta tiimikäskyä, kun hän oli jumissa Kimi Räikkösen takana Kiinan F1-kisassa. Päinvastoin.

Vettel putosi Räikkösen ja Daniel Ricciardon taakse, kun hän meni renkaidenvaihtoon virtuaalisen turva-auton takana. Pian radalle tuli turva-auto, joka oli ikävä yllätys Vettelille.

– Siinä oli vähän epäonnea, me kokeilimme ja otimme riskiä, siinä oli potentiaalia palkintoon, Vettel sanoi kisan jälkeen.

Räikkönen ja Vettel ajoivat aivan Ricciardon kannassa pitkään, eikä Räikkönen päässyt millään ohi. Lopulta Vettel kuittasi tallikaverinsa edelle ja hetkeä myöhemmin myös Ricciardo joutui ohitetuksi, vaikka taistelikin kaikkensa.

Vettel ei missään nimessä toivonut tiimiltä käskyä, joka olisi ohjeistanut Räikköstä tekemään tietä.

– He kysyivät minulta, että pääsenkö kovempaa. Sanoin että totta kai, kun olen jumissa. Sanoin myös, että kyllä Kimikin pääsisi kovempaa, jos Daniel olisi pois tieltä. Me molemmat olisimme menneet kovempaa, Vettel sanoi.

– En odota, että talli tekee ratkaisuja, siinä oli ajettu 10-15 kierrosta kilpailusta, eli matkaa oli paljon jäljellä. Tiesin, että jos haluan tehdä jotain, minun pitää päästä ohi. Kun näin mahdollisuuden, minä käytin sen. Tallikaverin kanssa täytyy olla varovainen, minulla ei ole täältä parhaita muistoja, Vettel sanoi viitaten viime vuoden kisaan, kun hän osui Räikköseen.

Kaksikon ohitettuaan Vettel punnersi Max Verstappenin kiinni. Hollantilainen teki paineen alla virheen ja Vettel nousi kakkoseksi. Sillä sijalla hän tuli lopulta maaliin Lewis Hamiltonin viedessä voiton. Räikkönen oli maalissa viides.

– Ehkä tulos olisi voinut olla tiimille parempi, Vettel sanoi.

Ylälaidan haastattelussa Vettel tunnelmoi etenkin Ricciardo-ohituksellaan sekä muutenkin kisan tuomasta nautinnosta.

Lue myös:

    Uusimmat