Räikköseltä herui ymmärrystä Ferrarin taktiikalle – "En sanonut, että päästäkää ohi"

Kimi Räikkönen antoi ymmärrystä aikaiselle varikkopysähdykselleen Unkarin GP:ssä.

Kärkimies Sebastian Vettel otettiin ennen suomalaista varikolle ja Räikkösellä olisi vielä riittänyt renkaillaan hyvin vauhtia, mutta hänetkin kutsuttiin heti renkaidenvaihtoon. Räikkönen ilmoitti tiimiradiossa, että olisi vielä pystynyt jatkamaan.

Taktisella vedolla Vettel kuitenkin pysyi Ferrari-kuskeista ykkösenä ja ajoi voittoon.

– Ihmettelin sitä, mutta minulla ei ollut mitään tietoa, mitä takanani tapahtui, koska Mercedeksen pysähtyivät ennen minua ja Valtteri ajoi kovempaa tuoreemmilla renkailla ja talli pyysi minua sisään. Minulla oli hyvä vauhti, joten halusin jatkaa, mutta minin pitää luottaa siihen, mitä talli sanoo ja he näkevät ison kuvan, Räikkönen sanoi lehdistötilaisuudessa.


Varikkokäyntien jälkeen Räikkönen sanoi useaan kertaan radiossa, että hän on Vetteliä nopeampi.

– En pyytänyt, että "päästäkää minut ohi", sanoin vain, että minulla olisi lisää vauhtia. Autoni oli loistava, enkä halunnut asemaan, jossa menettäisin toisen sijani, sanotaanko että vääristä syistä, Räikkönen painotti Sky Sportsille.

Vaikka Räikkönen halusi päästä käyttämään vauhtiaan, hän vakuutti kisan jälkeen, että takaa tulleet Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas eivät saaneet häntä pelkäämään.

– En ollut kovin huolissani. Puhuin toki tallini kanssa, mutten ollut kovin peloissani, koska auto otimi niin hyvin. Vaikka seurasin todella lähellä Sebastiania, auto oli silti todella hyvä, eivätkä renkaat kärsineet. Olisin voinut vaikka hidastaa radan alkuosassa ja kiihdyttää jälkipuoliskolla. Se auttoi, joten minun ei tarvinnut huolehtia liiaksi, Räikkönen sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat