Mainos

Tältä näyttää valmistujaispäivän sää – hyytävä kesäkuun alku tulossa

Lämpimät kesäpäivät ovat nyt touko-kesäkuun vaihteessa tiukassa. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela ennustaa, että lähipäivinä sää kylmenee.

– Matalapaine kulkee Suomen yli ja jää maan itäpuolelle pyörittämään kylmää ilmaa koko loppuviikoksi, kertoo Jokela.

Kolean ilman lisäksi sateet yleistyvät koko maassa. Jokelan mukaan sateet tulevat pääosin kuuroissa, mutta jatkuvampaakin sadetta voi paikoin tulla.

Huomenna päivälämpötilat kohoavat vielä etelässä 15 asteen tuntumaan poutaisessa säässä, mutta idässä ja pohjoisessa on viileämpää ja epävakaisempaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lämpötilat tipahtavat entisestään kesäkuun ensimmäisinä päivinä.

– Lämpötilat laskevat aika paljonkin torstaina ja perjantaina. Lämpötilat jäävät päivällä etelässä kymmenen asteen tuntumaan. Koko Suomessa on pääosin laajalti 5–10 astetta, Jokela ennustaa.

Yöpakkasiakin luvassa

Kolean päivälämpötilan lisäksi Aleksi Jokela ennustaa, että selkeällä säällä on mahdollisuus saada yöpakkasia ja hallaa lähes koko Suomeen.

– Kannattaa suojata puutarhassa kasvustoja hieman. Hallaa voi olla koko maassa, mutta Pohjoisessa, sekä maan keski- ja itäosassa voi olla ihan yöpakkasia kuluvalla viikolla.

Sateet tulevat lisäksi vaihtelevassa olomuodossa.

– Pohjoisessa voi tulla tällä viikolla lunta, räntää, rakeita ja vettä. Sama voi käydä Keski-Suomessa. Etelässä sentään sateet tulevat vetenä, mutta en sulkisi raekuurojen mahdollisuutta pois, Jokela miettii.

Valmistujaispäivä lähenee

Ympäri Suomen juhlitaan koulujen päättäjäisiä ja valmistujaisia lauantaina. Ei olekaan ihan sama millaista säätä on tulossa. Juhlijoiden onneksi sää tuntuu ainakin hieman poutaantuvan.

– Lauantain ennuste on toki vielä hieman epävarma, mutta nyt näyttää siltä, että tulossa olisi pääosin vähän poutaisempaa säätä. Jossain voi tulla kuurosateita, Jokela kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.