Mainos

Vesirokkorokotusten aloittamisen ajankohta selvisi – kaikki alle 12-vuotiaat saavat rokotteen

Vesirokkorokotukset alkavat kunnissa ensi syyskuussa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Uusi asetus rokotuksista tulee voimaan ensi maanantaina ja se pitää sisällään vesirokkorokotteen ottamisen mukaan kansalliseen rokoteohjelmaan ja puutiaisaivotulehdusrokotusten laajentamisen Simoon ja Paraisille sekä osalle varusmiehistä, kertoo STM tiedotteessaan.

Lääkintäneuvos Anni Virolainen-Julkunen kertoo Talouselämän haastattelussa, että syy sille, miksi rokotukset alkavat vasta syyskuussa, on käytännön järjestelyissä.

– Ihan sen takia, että ehditään saada rokotteet toimitettua maahan. Rokote on valittu, kilpailutus järjestettiin ehdollisena niin, että asiat etenevät, jos ja kun eduskunta hyväksyy vuoden 2017 valtion talousarvion, Virolainen-Julkunen sanoo Talouselämälle.

Suojaa vakavalta vesirokolta

Vesirokkorokotteen, kuten kaikkien muidenkin rokotteiden, ottaminen on Suomessa vapaaehtoista.

Vesirokkorokoitukset annetaan jatkossa 18 kuukauden ikäisille ja 6-vuotiaille lapsille ja täydennysrokotukset seuraavan kuuden vuoden aikana. 

Kuitenkin ensimmäisenä vuonna kaikki 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat yhden annoksen vesirokkorokotetta, jos he eivät ole vielä sairastaneet tautia. 

Toisen annoksen saavat 6 vuotta täyttäessään kaikki ne, jotka ovat rokotusohjelman aloitushetkellä 5-vuotiaita tai sitä nuorempia. Lisäksi ne lapset, jotka ovat ohjelman aloitushetkellä 6–11-vuotiaita, saavat toisen annoksen 12-vuoden ikäisinä, kertoo STM tiedotteessan. 

Vesirokko voi aiheuttaa jälkitauteja kuten aivokuumetta, keuhkokuumetta tai bakteeritulehduksia ja voi johtaa etenkin aikuisilla sairaalahoitoon. Rokotus suojaa vakavalta vesirokolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja