Mainos

Vesi valtasi työntekijöiden asuintilat – onnettomuus kultakaivoksessa tappoi ainakin 13 Siperiassa

Ainakin 13 ihmistä on kuollut padon murtumisen aiheuttamassa tulvassa kultakaivoksella Venäjällä Siperian Krasnojarskissa. Asiasta kertoo Venäjän hätätilaministeriö. Asiasta uutisoi muiden muassa venäläinen uutistoimisto Tass

Paikallisviranomaiset ovat antaneet kuolonuhrien määräksi 12. 

Kuolonuhrit ovat padon työntekijöitä, joiden asuintilat vesi valtasi. Lisäksi useita ihmisiä on viety sairaalaan, ja monia on edelleen kateissa.

Hätätilaministeriö lähetti lähialueilta pelastushenkilöstöä paikalle auttamaan pelastustöissä. Yhteensä pelastustoimiin osallistui lähes 300 ihmistä, ja avun toimittamista on valvonut Venäjän terveysministeri.

Turvallisuussäännöissä puutteita

Tapauksesta on aloitettu rikostutkinta. Viranomaisten mukaan padon rakentamisessa ei ollut huomioitu turvallisuussääntöjä, eivätkä viranomaiset ilmeisesti edes tienneet koko padon olemassaolosta. Paikallishallinnon edustaja sanoi televisioidussa lausunnossaan, että pato oli rakennettu "joka ikisen säännön" vastaisesti.

Padon omistaa yhtiö nimeltä Sibzoloto, joka ei ole toistaiseksi kommentoinut tapahtunutta.

Onnettomuus tapahtui varhain aamulla paikallista aikaa.

Alueen viranomaisten mukaan noin 80 kaivoksella työskentelevää ihmistä asui väliaikaisessa majoituksessa kaivostyömaan liepeillä. Kokonaisuudessaan asukasmääräksi on arvioitu noin 180.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja