Vesa-Matti Loirin viimeinen esitys MTV:llä oli Nocturne – tuottaja kertoo kappalevalintaan johtaneesta kömmähdyksestä: "Suustani pääsi täysin yllättäen..."

7:15
Vesa-Matti Loiri haudataan tänään – näin hän päätyi laulamaan kuuluisan Nocturnensa viimeisenä esiintymisenään MTV:llä

MTV Uutisten Päivi Hannula kertoo kömmähdyksestä, jonka vuoksi Vesa-Matti Loiri päätyi laulamaan juuri Nocturne-kappaleen vuoden 2020 itsenäisyyspäivän vastaanoton erikoisohjelmassa.

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri esiintyi viimeisen kerran MTV:llä vuoden 2020 itsenäisyyspäivän vastaanoton erikoisohjelmassa. Hän esitti tuolloin tulkintansa Nocturne-runosta, jonka on kirjoittanut runoilija Eino Leino ja jonka melodian ovat säveltäneet Perttu Hietanen ja Taisto Wesslin.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton erikoisohjelmaa tuottanut MTV Uutisten toimittaja Päivi Hannula kertoo MTV Uutiset Livessä, että ensimmäisen koronavuoden jälkeen katsojille haluttiin tarjota erityistä juhlatunnelmaa. Niinpä hän muisteleekin hypänneensä "suoraan syvään päätyyn" ja lähestyneensä Loiria tämän managerin Pete Eklundin kautta.

– Täysin yllättäen (Loiri) suostui tähän. Nopealla aikataululla löysimme Kämpin peilisalin, ja siellä nauhoitimme tämän ikimuistoisen esiintymisen, Hannula kertaa.

Hannula paljastaa, että hän sai luvan valita kappaleen, jonka Loiri tulisi erikoisohjelmassa esittämään. Hänen mielestään Loiri tulkitsi hienosti Elegia-kappaletta, joka kertoo lähestyvästä kuolemasta ja vanhuudesta sekä siihen liittyvästä katkeruudesta.

– Ajattelin, että olisi hienoa kuulla Loirilta tämä veto tässä ohjelmassa. Mutta sitten kun tämän pyynnön esitin, niin suustani pääsi täysin yllättäen Nocturne, Hannula sanoo.

Hannula kuitenkin toteaa, että lopulta oli onni onnettomuudessa, että juuri elämän keskipäivästä ja ihmisen elämän hienoimmista hetkistä kertova Nocturne päätyi Loirin viimeiseksi esitykseksi MTV:llä.

Millainen tunnelma Kämpin peilisalissa oli esityksen aikana? Katso edesmenneen viihdetaiteilijan mykistävä tulkinta yllä olevalta videolta!

MTV Uutiset seuraa hautajaispäivää:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja