Vesa lensi ystäviensä kanssa kuumailmapallolla Kuopion yli – katso video upeasta lennosta: "Se on vähän kuin tanssisi ilmassa"

0:37
Kuumailmapallosta käsin oli upeat maisemat Kuopion ylle. Aurinkoinen päivä kruunasi lennon. Video: Pasi Lensu.

Jyväskyläläinen juristi Vesa Lensu on intohimoinen kuumailpallolentäjä. Viimeisin tempaus oli Kuopion yli lentäminen, Puijon tornin ylitse.

Matkaa ei suinkaan tarvinnut tehdä yksin, vaan matkaan lähdettiin kolmen kuumailmapallon voimin. Yhdessä pallossa kipparoi Lensu itse, toisessa ystävä Jouni Ruotsalainen ja kolmannessa Juha Peltonen.

Lensu on lentänyt kuumailmapallolla ensimmäisen kerran 28 vuotta sitten. Vasta-alkajia ei muutkaan olleet, sillä esimerkiksi kippari Ruotsalainen on ensimmäinen Suomessa koulutettu kuumailmapallolentäjä, jolla lentolupakirja on ollut taskussa kunnioitettavat 41 vuotta.

Jaettu ilo on paras ilo. Lensun periaatteenaan onkin, ettei hän koskaan lennä kuumailmapallolla yksin. Nyt hänen mukanaan oli kaksoisveli, siskon tyttö ja yhteinen ystävä.

Kaksoisveli on oikeastaan syy siihen, minkä vuoksi miehet päättivät Kuopion yli lentää.

– Kun veli muutti Kuopioon, päätettiin, että sitähän pitää juhlistaa tällaisella juhlalennolla. Siitä tämä idea lähti, Lensu taustoittaa. 

Lensu lentää pallollaan kaikkein mieluiten kaupungin yllä.

– Olen sellainen city-lentäjä. Moni lentää peltojen ja metsien yli ja välttää kaupunkia. Minä taas tykkään lentää kaupunkien yli.

"Sehän meni kuin Strömsössä"

Matka alkoi Niuvanniemen sairaalan edestä olevalta jäätieltä. Matkan aikana lennettiin Puijon tornin ylitse, kuten myös Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Kuopion kaupungin. Laskeutuminen tapahtui lähellä Puutossalmen lossia.

Matka kesti yhden tunnin ja 16 minuuttia. Kaikki sujui hyvin.

– Sehän meni niin kuin Strömsössä, toteaa Lensu.

– Säähän oli eilen aivan mahtava. Sanoinkin, että vähän niin kuin Keski-Euroopassa olisi, että sellainen lämmittävä auringonpaiste ja kirkas hieno keli. Olen Alppien yli lentänyt ja vähän samanlainen ilma oli, hän jatkaa.   

Ensi kesänä saatetaan Suomessa nähdä enemmänkin kuumailmapalloja, sillä Lensu on järjestämässä tulevalle kesälle jälleen kansainvälisen kuumailmapallotapahtuman. Tapahtuma kantaa nimeä Midnight Balloon Meeting ja se järjestetään Sotkamossa.

Rakas harrastus on keino rentoutua

Kaiken kaikkiaan kuumailmapallolla lentäminen on Lensulle tärkeä harrastus ja keino rentoutua. Kun häneltä kysyy, miten hän kuvailisi kuumailmapallolla lentämistä, vastaus on jopa runollinen.

– Kuumailmapallolento on luonnossa liikkumista, luonnon ehdoilla, kolmiulotteisessa ympäristössä.  Pääset nauttimaan luonnosta, tuuli antaa sinulle suunnan ja vauhdin. Itse säädän vain korkeutta. Se on vähän kuin tanssisi ilmassa.

– Maalliset murheet jäävät maan pinnalle.

Kaiken kruunaa vielä matkassa mukana olevat ystävät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja