Mainos

Verta, paniikkia ja hirveä rysäys – pyöräilijän äkkikurvaus aiheutti kaaoksen ruuhkabussissa

Rattiraivo kuohuttaa kansaa Helsingin keskustassa viime viikolla sattuneen pyöräilijän kuolemaan johtaneen törkeän yliajon jälkeen. Tässä tarinassa sen sijaan pyöräilijän törttöily johti paniikkiin ruuhkabussissa.

Tampereen Hervannassa sattui maanantaina pyöräilijän ja täydessä lastissa olleen linja-auton läheltä piti –tilanne.

Linja-autossa matkustajana ollut Lotta Lahtinen kertoo, että pyöräilijä kiilasi yllättäen suoraan bussin eteen suojatielle Insinöörinkadun ja Teekkarinkadun risteyksessä linjalla kolme.

– Linja-auto oli jo puolessa välissä suojatien päällä, kun pyöräilijä tuli niin kovaa kuin pyörällä vain pääsee ja sujahti bussin eteen. Kuski veti liinat kiinni. Ensimmäisenä mieleen tuli, että nyt joku jäi alle. Näin tämän kaiken selvästi, kun istuin korotetulla penkillä bussin keskiosassa. 

Pyöräilijä ehti pois bussin alta linja-autonkuljettajan hyvien refleksien ja äkillisen jarrutuksen ansiosta.

Pyöräilijä autuaan tietämätön 

Lahtinen kertoo, että pyöräilijä tuskin ehti edes havaita tilanteen vakavuutta, sillä hän jatkoi matkaansa vilkaisematta taakseen.

Bussissa olleet matkustajat kokivat tilanteen ja kuljettajan äkkijarrutuksen toisin.

– Oltiin täydessä ruuhkabussissa alkuillasta. Ostoksia levisi ympäriinsä ja lapset itkivät suoraa huutoa.

– Kiitin mielessäni, että käytävällä ei seissyt ketään lasta tai vanhempaa ihmistä. Ympärihän siinä olisi menty, kun nuoretkaan jalat eivät meinanneet pysyä pystyssä. Ja bussi ajoi vielä hyvin hiljaa.

Muutama lapsi sai rytäkässä haavoja.

– Lapset löivät päänsä edessä olevaan istuimeen. Yhdeltä lapselta tuli verta nenästä. 

Lastenvaunuja rikki, vauvan itku pelästytti

– Pelottavinta tilanteessa oli se, kun bussin keskiosassa oli kolmet rattaat vierekkäin ja ne heilahtivat jarrutuksessa. Kahdesta meni heittoaisa rikki, se halkesi keskeltä. Kuului hirveä rämähdys, Lahtinen kuvailee.

Silminnäkijän mukaan järkytystä aiheutti myös rytäkässä murjoutuneessa kopassa olleen vauvan kohtalo.

– Yksissä rattaissa pieni vauva alkoi itkeä ja ihmiset pidättivät henkeään, että mitä siellä tapahtuu. Äiti lähti hädissään kaivamaan lasta esiin. Koppa oli mennyt ihan ryttyyn keskeltä ja vauva oli siellä jumissa litistyneessä kopassa. Vauva oli onneksi kuitenkin kunnossa. Sain vielä jälkikäteen viestin, että vauva voi hyvin.

Myös Lahtinen itse sai ruhjeita.

– Löin kasvoni kaiteeseen, kun olin juuri nousemassa ylös ja poistumassa seuraavalla pysäkillä. Kasvoihin tuli mustelma. Lisäksi polvi vääntyi, se on edelleen turvoksissa, mustelmilla ja kipeä. 

Paniikki iski – "Tilataanko ambulanssi?"

Lahtinen kertoo, että bussissa syntyi paniikki. Kuljettaja huolestui, miten matkustajat olivat selviytyneet tilanteesta ja kysyi, kutsutaanko paikalle ambulanssi. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut niin vakavasti.

– Ihmisten ilmeet olivat kammottavat, kun katsoin ympärilleni bussissa. Kyllä siinä shokissa oli suuri osa matkustajista. Ihmiset tuijottivat toisiaan kauhistuneina ja kysyivät, jäikö joku alle, kuoliko joku?

Lahtinen muistuttaa, että ikinä liikenteessä ei pitäisi olla niin kiire, että pitää juosta tai pyöräillä kovalla kiireellä auton eteen suojatielle. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.