Rekka törmäsi lapsiaan kyydinneen Jennin autoon kaksi kertaa: "Oli hyvin pieni ja avuton olo"

Helsinkiläinen Jenni Sutinen oli ajamassa kotiin kahden lapsensa kanssa Kehä I:llä, kun yhtäkkiä rekka törmäsi hänen autoonsa.

Lauantai 11. syyskuuta oli ihan tavallinen päivä. Perheenäiti Jenni Sutinen oli juuri hakenut 16-vuotiaan lapsensa kaverinsa luota Espoosta ja oli ajamassa kotia kohti. Kyydissä oli myös kuopus, 3-vuotias Onni. Yhtäkkiä Helsingin Kannelmäen liittymän kohdalla Sutinen tunsi, ettei pystynyt enää ohjaamaan autoaan.

– Auto jotenkin jumittui eikä ohjaus toiminut. Ensimmäinen ajatukseni oli, että voi ei, hajosiko autoni tässä keskellä Kehää, Sutinen kertaa muutaman päivän takaisia tapahtumia.

Sitten kaikki tapahtui hyvin äkkiä ja tuli aivan puskista. Sivupeilistä perheenäiti ehti nähdä rekan. Rekka oli törmännyt henkilöautoon takaa, jolloin auto oli puristunut rekan ja turvakaiteen väliin.

– Onneksi turvakaide piti! Olen siitä hyvin kiitollinen, koska muuten olisimme lentäneet ties minne, Sutinen päivittelee.

Yhtäkkiä Sutisen auto pyörähti tiellä ympäri ja jäi poikittain ajokaistalle. Samainen rekka oli epähuomiossa törmännyt autoon vaihtaessaan kaistaa ja sitten vielä uudelleen, kun auto oli törmäyksen voimasta asettunut poikittain.

– Siinä oli hyvin pieni ja avuton olo. Konepelliltämme vain kuoriutui paloja koko ajan, kun rekka työnsi meitä eteenpäin törmäyksen voimasta. Katsoimme tätä ikään kuin hidastuksena, ja se oli kuin Transformers-elokuvasta, Sutinen sanoo.

Poliisi tutkii onnettomuutta

Kun Sutisen auto vihdoin pysähtyi, rekkakuski oli ensimmäisenä autolla.

– Hän varmaan luuli, että olimme ihan muusina siellä. Huonolla englannillaan rekkakuski selitti, ettei ollut huomannut meidän autoamme vaihtaessaan kaistaa. Hän oli ulkomaalainen kuljettaja, mutta tarkasta kansalaisuudesta en mene takuuseen.

Sutinen soitti hätäkeskukseen, mutta joku kanssa-autoilijoista olikin jo nopeampi, sillä poliisiauto saapui paikalle lähes välittömästi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala vahvistaa MTV Uutisille, että poliisilla on tutkinnassa kyseinen rekan ja henkilöauton välillä tapahtunut onnettomuus.

– Tapauksen esitutkinta on kesken. Poliisipartio puhuttanut kaikkia osallisia, Suomala sanoo.

Enempää tutkinnanjohtaja ei tässä vaiheessa voi kommentoida onnettomuutta.

Uskomaton tuuri

Kuin ihmeen kaupalla Sutinen ja hänen kaksi lastaan selvisivät onnettomuudesta säikähdyksellä.

– Ainoastaan hartiat ja niska tulivat tosi kipeiksi ja menivät jumiin, koska puristin rattia niin kovaa paniikissa törmäyksessä, Sutinen kertoo.

Varmuuden vuoksi perhe kävi sairaalassa tarkastuksessa, mutta fyysisiä vammoja ei löytynyt. Henkiset traumat ovatkin sitten asia erikseen.

– Etenkin kuopus on ollut tapahtuneesta ihmeissään ja järkyttynyt. Olen jutellut paljon lasteni kanssa, koska tuollainen kokemushan voi iskeä tajuntaan vasta myöhemmin.

Sutisen auto meni kolarissa lunastukseen, eikä hän ole sen jälkeen vielä uskaltanut toisen auton rattiin.

– Katsotaan, milloin uskallan taas ajaa. Otan jonkun turvallisen ystävän mukaan ensimmäisellä kerralla enkä ota lapsia kyytiin.

Sutinen ei koe olevansa kovin uskonnollinen ihminen, mutta tämän täpärän selviämisen jälkeen hän ehti jo moneen otteeseen ajatella, että ehkä suojelusenkeleitä oli sittenkin matkassa.

– Olen niin onnellinen ja kiitollinen siitä, että me kaikki olemme ehjiä. Lasten kanssa muutenkin halaillaan ja pussaillaan kotona paljon, mutta nyt vielä tavallistakin enemmän.

Katso myös:

1:14
Näin karmeaa jälkeä syntyy kolarissa, jos turvaistuinta ei ole asennettu oikein

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja