Verstappen vältti sanktiot osien vaihdosta – Gaslylle samasta ruletista rangaistus

AlphaTaurin Pierre Gasly joutuu lähtemään Unkarin osakilpailuun varikolta, koska hänen autoonsa vaihdettiin moottori – ilman lupaa.

Gasly sekä Red Bull -kuljettajat Max Verstappen ja Sergio Perez saivat autoihinsa uudet polttomoottorit, turboahtimet ja moottorin energiankierrättäjät (MGU-H ja MGU-K).

Red Bull ilmoitti osien vaihdosta kirjallisesti, mutta AlphaTauri ei ilmoitusta tehnyt. Gasly olisi ilman tallinsa unohdustakin joutunut lähtemään koko porukan perältä, koska hänelle vaihdettiin moottori neljännen kerran kauden aikana. Koska ilmoitusta moottorin ja osien vaihdosta ei tehty, joutuu Gasly lähtemään rangaistuksena kisaan varikolta.

Gasly ei lopulta häviä saamastaan rangaistuksesta kovinkaan paljon, sillä ranskalainen oli aika-ajoissa vasta 19:s.

Verstappenille ja Perezille osien vaihdosta ei koidu sanktioita, koska heille tulee käytöön vasta kauden kolmannet osat, mikä on vielä sallittu määrä. Sekä Verstappenin että Perezin aika-ajo sujui täysin penkin alle lauantaina, ja miehet lähtevät matkaan peräkkäisiltä paikoilta 10 ja 11. MM-sarjaa johtavan hollantilaisen autossa oli isoja ongelmia aika-ajojen kolmososiossa, kun mies valitteli tehojen puuttumista.

F1-kisa alkaa Unkarissa kello 16.


Lue myös:

    Uusimmat